Brüksel'de Anderlecht Bölgesinde 5. Silahlı Saldırı Gerçekleşti

Brüksel'in Anderlecht ilçesinde bu ay içinde 5. kez silahlı saldırı meydana geldi. Olayda yaralanan olmadı. Soruşturma sürüyor.

Yayın Tarihi: 23.02.2025 16:41
Güncelleme Tarihi: 23.02.2025 16:41

Brüksel'de Anderlecht Bölgesinde 5. Silahlı Saldırı Gerçekleşti

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Anderlecht ilçesinde bu ay içinde beşinci kez silahlı saldırı düzenlendi. Brüksel Savcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, saldırı dün gece yarısı bir büfeye gerçekleştirildi.

Saldırının ardından, olay yerinden bir araçla kaçan failler hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. Neyse ki, saldırı sırasında yaralanan kimse olmadı. Olay yerine intikal eden polis ekipleri, 25 adet fişek kovanı ele geçirdi.

Olayın ardından, Anderlecht yakınlarındaki Neerpede semtinde, saldırıya karıştığı düşünülen yanmış bir araç bulundu. Soruşturma devam ediyor.

Daha Önceki Saldırılar

Brüksel'in Anderlecht ilçesinde, 5, 6, 7 ve 15 Şubat tarihlerinde benzer silahlı saldırılar yaşanmış, bu olaylar sonucunda 2 kişi yaşamını yitirmişti. Bu durum, Haziran 2024’teki seçimlerin ardından federal ve Brüksel Başkent Bölgesi'nde hükümetin kurulamayışının güvenlik zafiyeti oluşturduğu yorumlarına sebep olmuştu.

Brüksel Savcılığı, arka arkaya meydana gelen saldırıların muhtemel nedeninin uyuşturucu çetesi hesaplaşmaları olduğunu öne sürüyor. Belçika, Avrupa'da uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımında üst sıralardaki ülkelerden biri konumunda. Brüksel’in, ülkeye giren uyuşturucunun ticaret ve kullanım açısından merkezi Anvers Limanı’ndan biri olduğu belirtiliyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı