Bozüyük’te Cumhuriyet İlkokulu'nda kitap okuma etkinliği
Aile Yılı ve Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe Kaymakam Adem Öztürk destek verdi
Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Cumhuriyet İlkokulu tarafından yürütülen "Aile Yılı ve Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında düzenlenen Kitap Okuma Etkinliği, Kaymakam Adem Öztürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi.
Etkinlikte Kaymakam Öztürk, öğrenciler ve velilerle bir araya gelerek okuma kültürünün önemine dikkat çekti. Okul yönetimi ve öğretmenlerin hazırladığı etkinliği takdir eden Öztürk, ailelerin çocukların eğitim süreçlerindeki rolüne vurgu yaptı ve okuma alışkanlığının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Program çerçevesinde aileler ile öğrenciler birlikte kitap okudu; proje doğrultusunda dil bilinci ve kültürel farkındalığı artırmaya yönelik çeşitli çalışmalara yer verildi. Bu uygulamalar, hem çocukların okuma motivasyonunu artırmayı hem de aile-okul iş birliğini pekiştirmeyi hedefliyor.
Kaymakam Adem Öztürk etkinlikle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Eğitimde farkındalık oluşturan bu anlamlı etkinlikte emeği geçen tüm öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, okuma kültürünün güçlendiği bir Bozüyük için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum."
Bu tür etkinlikler, yerel yönetim desteğiyle okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasında ve dil bilincinin geliştirilmesinde etkili bir yöntem olarak öne çıkıyor. Okul-veli iş birliğinin güçlendirilmesi, çocukların eğitimine doğrudan katkı sağlayan sürdürülebilir adımlar arasında yer alıyor.
Sonuç olarak, Cumhuriyet İlkokulu'nun düzenlediği etkinlik ve Kaymakam Öztürk'ün katılımı, Bozüyük'te okuma kültürünün ve dil farkındalığının artırılması yönündeki çabaların devam edeceğine işaret ediyor.
BOZÜYÜK'TE KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİNE KAYMAKAM ÖZTÜRK'TEN DESTEK