Bozdoğan'da ambulansta doğum gerçekleşti
Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde doğum sancıları başlayan bir kadın, hastaneye götürülürken doğumun hastane yolunda başlaması üzerine Bozdoğan 2 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu personelinin müdahalesiyle ambulansta doğum yaptı.
Olay ve müdahale süreci
Akyaka Mahallesi’nden gelen doğum ihbarı üzerine bölgeye 112 Acil Çağrı Merkezi koordinasyonuyla, İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne bağlı Bozdoğan 2 No’lu (Sırma) Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ekibi sevk edildi. Ekip vakaya ulaştıktan sonra hastaneye sevk sırasında doğumun başlaması üzerine ambulansta bulunan Acil Sağlık Hizmetleri personeli, protokollere uygun tıbbi müdahaleleri gerçekleştirerek doğumu tamamladı.
Yapılan müdahale sonucunda sağlıklı bir kız bebek dünyaya geldi. Anne ve bebeğin ilk muayeneleri ambulansta yapıldıktan sonra her iki hasta da kontrol amaçlı Bozdoğan Rasim Menteşe İlçe Devlet Hastanesi'ne nakledildi.
Resmî açıklama
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, anne ve bebeğe sağlık ve mutluluk dileklerini iletirken, süreç boyunca görev yapan sağlık personeline teşekkür etti.
AYDIN’IN BOZDOĞAN İLÇESİNDE DOĞUM SANCILARI BAŞLAYAN BİR KADIN, HASTANEYE GÖTÜRÜLÜRKEN DOĞUMUN HASTANE YOLUNDA BAŞLAMASI ÜZERİNE BOZDOĞAN 2 NO’LU ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ İSTASYONU PERSONELİ TARAFINDAN GEREKLİ MÜDAHALELERİ YAPARAK DOĞUMU AMBULANSTA BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ. ANNE VE BEBEK İLK KONTROLLERİNİN ARDINDAN BOZDOĞAN RASİM MENTEŞE İLÇE DEVLET HASTANESİ’NE SEVK EDİLDİ.