Bozcaada açıklarında 15 kiloluk dev kalamar
Bozcaada açıklarında avlanan Bandırmalı bir balıkçının ağına takılan 15 kilogram ağırlığındaki dev kalamar, Odunluk İskelesi’nden alınarak Bandırma’ya getirildi. Ekipler tarafından taşınan kalamar, daha sonra Bandırma Balık Hali’ne ulaştırıldı.
avın serüveni:
Olay, Bozcaada açıklarında tekneyle yapılan av sırasında gerçekleşti. Balığın kıyıya ulaştırılması sırasında Odunluk İskelesi kullanıldı ve burada ilk kontrolleri yapıldıktan sonra Bandırma Balık Hali'ne sevk edildi. Nakliye ve teslim sürecinde özel bir işlem yapıldığına dair detay verilmedi.
pazar değeri ve esnafın yorumu:
Bandırma Balık Hali’nde çalışan esnaf, kalamarın büyüklüğünün dikkat çektiğini belirtti. Esnaf Sezgin Acar, "43 yaşındayım, ilk defa böyle kalamar görüyorum" diyerek nadirliği vurguladı. Ayrıca balığın kilosunun bin liradan satışa sunulacağı öğrenildi.
Balıkçılar ve hal esnafı için böyle bir yakalamanın hem ekonomik hem de ilgi çekici bir olay olduğu belirtildi. Büyük boy kalamarların piyasada sınırlı sayıda görülmesi nedeniyle alıcıların ve meraklıların ilgisini çekmesi bekleniyor. Olay, yerel balıkçılık topluluğunda konuşulan nadir buluntulardan biri olarak kayda geçti.
BANDIRMALI BALIKÇI BOZCAADA AÇIKLARINDA 15 KİLOLUK KALAMAR YAKALADI