Boyabat'ta Kolaz Çayı'nda kapsamlı temizlik çalışması taşkın riskini azaltıyor

Boyabat merkezinden geçen Kolaz Çayı, belediye ve İl Özel İdaresi ekiplerinin yürüttüğü temizlik ve düzenleme çalışmasıyla taşkın riskine karşı güçlendirildi.

Yayın Tarihi: 10.04.2026 14:36
Güncelleme Tarihi: 10.04.2026 14:36

Boyabat'ta Kolaz Çayı'nda kapsamlı temizlik çalışması taşkın riskini azaltıyor

Boyabat'ta Kolaz Çayı'nda kapsamlı temizlik çalışması taşkın riskini azaltıyor

Çalışmanın kapsamı

Sinop’un Boyabat ilçesinden geçen Kolaz Çayı, uzun yılların ardından yapılan kapsamlı temizlik çalışmasıyla yeniden düzenlendi. Belediye ekipleri ve İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalarda iş makineleri çay yatağına girerek biriken moloz, ağaç parçaları ve çeşitli atıkları topladı.

Çalışmalar sırasında, geçmişte yarım kalan yol çalışmaları nedeniyle çay yatağına dökülen kayalar ile sel sırasında taşınan büyük parçaların su akışını engellediği tespit edildi. Bu engellerin özellikle sağanak yağışlarda su seviyesinin yükselmesine ve taşkın riskinin artmasına yol açtığı yetkililerce vurgulandı.

Beklenen etkiler ve sonuçlar

Yürütülen temizlik ve düzenleme ile birlikte su akışını engelleyen kaya ve ağaç parçaları kaldırıldı, çay yatağı genişletilerek düzenlendi. Bu düzenlemelerin, sel anında suyun daha hızlı ve kontrollü akmasını sağlayacağı belirtildi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından Kolaz Çayı'nın daha temiz ve düzenli bir görünüm kazandığı gözlemlendi. Yetkililer, yapılan müdahalelerin muhtemel sağanak yağışlarda taşkın riskini azaltmada önemli rol oynayacağını ifade etti.

Yerel yönetim kaynakları, gerek altyapı güvenliği gerekse halkın can ve mal güvenliği açısından benzer çalışmaların devam edeceğini belirtti.

SİNOP’UN BOYABAT İLÇESİNDEN GEÇEN KOLAZ ÇAYI, UZUN YILLARIN ARDINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN KAPSAMLI...

SİNOP’UN BOYABAT İLÇESİNDEN GEÇEN KOLAZ ÇAYI, UZUN YILLARIN ARDINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASIYLA YENİDEN DÜZENLENDİ. İLÇE MERKEZİNDEN GEÇEN ÇAY YATAĞINDA YAPILAN ÇALIŞMALARIN, ÖZELLİKLE SEL RİSKİNİN AZALTILMASI AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIDIĞI BELİRTİLDİ.

SİNOP’UN BOYABAT İLÇESİNDEN GEÇEN KOLAZ ÇAYI, UZUN YILLARIN ARDINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN KAPSAMLI...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.