Boyabat'ta 50 stantla bilim ve merak şenliği başladı

Boyabat Kent Meydanı'nda açılan TÜBİTAK Bilimfest'te yaklaşık 50 stant ve robot köpek sergileniyor; etkinlik üç gün sürecek.

Yayın Tarihi: 22.10.2026 13:59
Güncelleme Tarihi: 22.10.2026 13:59

Boyabat'ta 50 stantla bilim ve merak şenliği başladı

Boyabat Bilim ve Merak Güneşi şenliği açıldı:

Sinop’un Boyabat ilçesinde gerçekleştirilen Boyabat Bilim ve Merak Güneşi Şenliği, Boyabat Kent Meydanı’nda kapılarını ziyaretçilere açtı. Etkinlikte yaklaşık 50 bilim standı kuruldu ve bilimsel çalışmalar halka sunulmaya başlandı. Üç gün sürecek şenlikte teknoloji uygulamaları arasında özellikle robot köpek ilgi odağı oldu.

Hazırlık ve işbirlikleri:

Şenliğin hazırlanması sürecinin yaklaşık iki yıl sürdüğü açıklandı. Etkinlik, TÜBİTAK Bilimfest kapsamında Eğitim Yüzyılı programı çerçevesinde düzenleniyor ve TÜBİTAK 4007 proje kodu ile akademisyenler ve atölye liderlerinin yürüttüğü çalışmaların ürünü olarak tanıtıldı. Bu işbirlikleri, öğrencilerin uygulamalı deneyim kazanmasını hedefliyor.

Katılım ve amaç:

Açılış programına Boyabat Kaymakamı Ömer Özbay, Boyabat Belediye Başkanı Hasan Kara, Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Güven, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Doğu Kan Altın, Sinop İl Millî Eğitim Müdürü Osman Cebeci, Boyabat İlçe Millî Eğitim Müdürü Osman Özkan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenleyiciler, etkinlikle öğrencilerin merak duygusunu geliştirmeyi ve bilimsel çalışmalara ilgiyi artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Şenlik boyunca ziyaretçiler, atölye gösterimleri, sergiler ve uygulamalı sunumlarla bilim ve teknoloji alanındaki çalışmaları yakından görme fırsatı bulacak. Etkinlik üç gün boyunca halkın ziyaretine açık kalacak.

"BOYABAT BİLİM VE MERAK GÜNEŞİ ŞENLİĞİ", YAKLAŞIK 50 BİLİM STANDIYLA ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAMAYA...

"BOYABAT BİLİM VE MERAK GÜNEŞİ ŞENLİĞİ", YAKLAŞIK 50 BİLİM STANDIYLA ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAMAYA BAŞLADI.

Yazar
EDİTÖR

Yusuf Arslan

Ben Yusuf Arslan, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'nin Teknoloji editörüyüm. Tam bir 'geek' olduğumu söyleyebilirim. Yeni çıkan cihazlar, oyunlar, uygulamalar... Hepsini ilk ben denerim. Akıcı ve eğlenceli bir dille teknoloji incelemeleri yazarım.