Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Boşnak börekçisi kapınıza geldi! Kıymalı pırasalı boşnak böreği tarifi

Yılların boşnak börekçisinden ağızları sulandıracak boşnak böreği tarifi bulundu. Kıymalı pırasalı boşnak böreği tarifi verildi. Bu tarifle evinizde çıtır çıtır boşnak böreğiniz hazır!

Yayın Tarihi: 29.12.2023 13:37
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 13:37

Boşnak börekçisi kapınıza geldi! Kıymalı pırasalı boşnak böreği tarifi

Evinizde hem lezzetli hem pratik bir boşnak böreği yapmak istiyorsanız; işte 30 yıllık boşnak börekçisinden tüm püf noktalar duyuruldu! Fırına attığınızda tüm evinize yayılacak enfes boşnak böreğinin kokusu daha pişmeden tüm iştahları kabartacak. Kıyma ve pırasa ile yapacağınız boşnak böreğine herkes hayran kalacak. Hamurunu bile kendi açacağınız bu börek, yiyen herkesi kendine hayran bırakacak. işte çay yanlarının en güzel eşlikçisi kıymalı pırasalı boşnak böreği tarifi ve malzemeleri...

KIYMALI PIRASALI BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELERİ

Hamuru için;

  • 4 su bardağı ölçüsünde 
  • 2 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz 
  • Su 
İç harcı için; 
  • 7 - 8 dal pırasa 
  • 250 gr kıyma 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Pulbiber 
  • Sıvı yağ 
Hamurunun katları için;
  • Sıvı yağ 
  • Tereyağ 

KIYMALI PIRASALI BOŞNAK BÖREĞİ

KIYMALI PIRASALI BOŞNAK BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

  1. Hamurunuzu hazırlamak için ilk etapta yoğurma kabının içersine su, un ve tuzu alarak hamurunuzu güzelce yoğurun.
  2. Daha sonra üzerini kapatarak dinlenmek için bir köşeye bırakın. Bu noktada hafif elinize yapışmayacak bir hamur elde etmeniz önemli.
  3. İç harcımıza geçtiğimiz zaman ise pırasamızı mümkün olduğunca ince ince doğramaya özen gösterelim.
  4. Doğrama işlemi bitince tenceremizin içersinde sıvı yağ eklemesi yapıp ısıtalım sonra pırasamızı ekleyelim biraz kavurduktan sonra kıymamızı ve baharatlarımızı da peşine ekleyelim.
  5. Pırasamız suyunu tamamen çekene kadar pişirme işlemine devam edelim.
  6. Pişirme tamamlandıktan sonra altını kapatarak soğuması için köşeye bırakalım.
  7. Hamurumuzu dinlendirdikten sonra minik minik bezelere ayıralım.
  8. Bir küçük tava içersinde tereyağı eritip üzerine yarım çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ eklemesi yapalım.
  9. Bezelere ayırdığımız hamurları pasta tabağı büyüklüğünde, merdane ya da oklava yardımıyla açıp eritmiş olduğumuz tereyağını kat kat sürerek streçleyelim ve 10 dakika dinlenmesi için bırakalım.
  10. Daha sonra soframıza hafif yağlayarak, açmış olduğumuz hamurun bir parçasını masanın üstüne alalım.
  11. Elimizle yırtmamaya özen göstererek, çeke çeke hamurumuzu açalım.
  12. Açtığımız hamura iç harcımızı serpiştirerek elimiz yardımıyla rulo şeklini verelim.
  13. Kalan yağı böreklerimizin üstüne sürerek önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırında üzerleri nar gibi olana kadar pişirmeye devam edelim. Dilerseniz yanında enfes bir ayranla ya da taptaze bir çayla servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...