Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Borsa uçacak, dolar çakılacak! Ünlü ekonomist tarih verdi

Ekonomi uzmanı Atilla Yeşilada, son konuşmasında dolar kuruna ilişkin bir açıklamada bulundu.

Yayın Tarihi: 28.03.2024 15:04
Güncelleme Tarihi: 28.03.2024 15:04

Borsa uçacak, dolar çakılacak! Ünlü ekonomist tarih verdi

Merkez Bankası, geçtiğimiz günlerde faiz oranlarını 500 baz puan artırılmasına yönelik bir karar aldığını duyurdu. Bu karar ile birlikte haftalık repoda ihale faiz oranı yüzde 45'ten yüzde 50'ye çıkarıldı.

ATİLLA YEŞİLADA: DÖVİZLERİ TL'YE ÇEVİRİN

Son gelişmeler ışığında kamuoyuna tavsiyeler veren Atilla Yeşilada, yatırımcıları uyardı. "Dövizinizi TL'ye çevirin." diyen Yeşilada, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan son açıklamaya değindi ve "Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelede ne yapacağını biliyor ve tam özerkliğe sahiptir" diye konuştu.

Borsa uçacak, dolar çakılacak

“BORSADA YATIRIM YAPIN”

Atilla Yeşilada, para politikasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'la tamamen aynı fikirde olduklarını belirterek, şöyle konuştu: "Merkez Bankası 500 baz puan artarsa ​​endişelenmeyin, her şeyi satın almalı, borsaya yatırım yapıılmalıdır. Ayrıca devlet tahvili alın, TL Mevduata geçin ve tamamen dövizden çıkın."

Faiz oranlarının yüzde 55 ile 60 arasında olacağını öngören ünlü ekonomist, "Bu durum yabancı yatırımcılar açısından cazip olabilir, dolayısıyla Türkiye'ye döviz akışının artmasını bekleyebiliriz. Merkez Bankası tarafından alınan bu cesur kararı tebrik etmek lazım." şeklinde konuştu.

“KOLAY KREDİ SÜRESİ BİTTİ”

Atilla Yeşilada, borç almanın artık eskisi kadar kolay olmayacağını belirterek vatandaşları ev eşyası satın alma veya tatil planı gibi harcamalara yönelik kullanmaktan kaçınmalarıyla ilgili uyararak, “Kredi kartı ve kredili mevduat faizlerinin yüzde 7 puan artarak yüzde 25 faize denk gelmesini bekliyorum. Bu, insanların bundan sonra kredi kartlarını evde bırakacakları veya bankaların bu kartları geri çağırmak için adım atacağı anlamına geliyor" dedi.