Bolu'da pazardan alınan mantar zehirledi: 45 yaşındaki Turgut Varol taburcu edildi
Olayın seyri
17 Kasım tarihinde Mudurnu Pazarı'ndan bir satıcıdan mantar alan Turgut Varol (45), aldığı mantarı evinde temizleyip pişirdikten sonra tükettikten sonra rahatsızlandı. Yemekten sonra başlayan mide bulantısı ve ardından iki kez kusmanın ardından Varol, ev sahibi Kenan tarafından iki gün sonra baygın halde bulundu.
Varol, önce Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve burada 2 gün yoğun bakımda tedavi gördü. Tedavisinin tamamlanması amacıyla daha sonra Ankara Etlik Şehir Hastanesine sevk edildi ve burada sağlık durumu düzeldikten sonra Mudurnu'ya geri döndü.
Varol'un ifadeleri
Varol, İHA'ya verdiği açıklamada yediği mantarın Mudurnu Pazarı'ndan alındığını ve Kanlıca mantarı olduğunu söyledi. Mantarı temizleyip pişirdikten sonra yediğini, yedikten sonra mide bulantısı başladığını ve iki kez kustuktan sonra sonraki anıları hatırlamadığını belirtti. Ambulanstaki görevlilerin kendisine "zehirlendin, seni hastaneye götürüyoruz" dediğini hatırladığını aktardı.
Varol, mantarın muhtemelen çevresinde bulunan diğer mantarlardan bulaşma yoluyla zehirlenmeye neden olduğunu düşündüğünü söyledi. Ayrıca, kendisinin tek yaşaması nedeniyle iki gün sonra bulunduğunu, olaydan sonra pazardan aldığı mantardan zehirlenen başka kişilerin de olduğunu ancak onların yanında birileri bulunduğu için daha çabuk fark edilip tedavi edildiklerini ifade etti.
Uyarı ve sonuç
Turgut Varol, deneyimini özetleyerek vatandaşlara mantar satın almamaları ve istenirse kendilerinin toplamalarını önerdi. Varol'un sözleriyle: "Kimse mantarı satın almasın". Haberde yer alan tarihler, isimler ve tedavi süreçleri Varol'un anlatımı üzerine aktarılmıştır.
TURGUT VAROL