Bolu’da otopark düzenlemesini fark etmeyen sürücülerin yaklaşık 20 aracının lastiği patladı

Bolu Karaçayır Mahallesi'ndeki market otoparkında tek yön uygulaması için yerleştirilen demir kapanlar, çıkıştan giren yaklaşık 20 aracın lastiğinin patlamasına yol açtı.

Yayın Tarihi: 27.06.2026 15:29
Güncelleme Tarihi: 27.06.2026 16:01

Bolu’da otopark düzenlemesini fark etmeyen sürücülerin yaklaşık 20 aracının lastiği patladı

Bolu’da otopark düzenlemesini fark etmeyen sürücülerin yaklaşık 20 aracının lastiği patladı

Olay, Karaçayır Mahallesi'nde bulunan bir marketin otoparkında meydana geldi. Market yönetimi, otoparktaki trafik akışını düzene sokmak amacıyla giriş ve çıkış noktalarını ayırdı ve belirlenen hat üzerinden tek yönlü geçişi sağlamak için yola demir kapanlar yerleştirdi.

alışkanlıkların sonucu

Otoparka daha önce serbestçe girip çıkan sürücülerin yeni uygulamayı fark etmemesi veya eski alışkanlıklarıyla hareket etmesi sonucu, çıkış noktasından otoparka girmeye çalışan sürücüler sorun yaşadı. Çıkış noktasına yerleştirilen demir kapanların üzerinden geçmeye çalışan yaklaşık 20 aracın lastiği patladı, araçlar otopark girişinde mahsur kaldı.

yerinde müdahale ve sürücü uyarısı

Olay yerinde görevlendirilen seyyar lastik tamircileri sürücülerin yardımına koştu. Olay yerine gelen seyyar lastikçi Fahrettin Kalaycı, yaşananları şöyle aktardı: "Şu an benim tamir ettiğim 4. araç. Biz buradayken kapanlara doğru gelen 2 aracın da girişini son anda engelledik ama bu aracı fark edemedik, üzerinden geçti. Benim tahminim tamamen alışkanlık. Buranın yeni girişi arka taraftan verildi, o da vatandaşa ters geliyor. Alıştıkları yerden girmek isteyince de böyle oluyor."

Lastikleri onarılan araçlar otoparktan ayrılırken, yetkililerin sürücüleri yeni yön tabelalarına ve kapanlara dikkat etmeleri konusunda uyardığı bildirildi.

LASTİKLERİ GÜMLEYEN ARAÇLAR OTOPARK GİRİŞİNDE MAHSUR KALIRKEN, SÜRÜCÜLERİN İMDADINA BÖLGEYE...

LASTİKLERİ GÜMLEYEN ARAÇLAR OTOPARK GİRİŞİNDE MAHSUR KALIRKEN, SÜRÜCÜLERİN İMDADINA BÖLGEYE ÇAĞRILAN SEYYAR LASTİK TAMİRCİLERİ YETİŞTİ.

LASTİKLERİ GÜMLEYEN ARAÇLAR OTOPARK GİRİŞİNDE MAHSUR KALIRKEN, SÜRÜCÜLERİN İMDADINA BÖLGEYE...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!