Bolu'da nilüfer koparmanın cezası 699 bin 197 lira
Bolu'nun doğa harikaları Gölcük Tabiat Parkı ve Abant Gölü Milli Parkı'nda, havaların ısınmasıyla birlikte göl yüzeyinde nilüfer çiçekleri açtı. Göl yüzeyini süsleyen bu çiçekler yerli ve yabancı ziyaretçiler için kartpostallık görüntüler oluşturuyor.
ceza ve uygulama
Koruma altında bulunan nilüferleri koparanlara uygulanan idari para cezası 699 bin 197 TL olarak belirlendi. Bu yaptırım, parkların doğal dokusunun ve su ekosistemlerinin korunmasına yönelik tedbirlerin bir parçası olarak uygulanıyor.
ziyaretçilere uyarı
Ziyaretçilerden, nilüferler ve diğer korunan bitkiler için fotoğraf ve gözlem yoluyla yetinmeleri, doğal alanlara müdahaleden kaçınmaları isteniyor. Bu tür önlemler, göl manzaralarının korunması ve ekosistemin sürdürülebilirliği için önem taşıyor.
BOLU’NUN DOĞA HARİKALARI GÖLCÜK TABİAT PARKI VE ABANT GÖLÜ MİLLİ PARKI'NDA AÇARAK SULARI RENKLENDİREN NİLÜFER ÇİÇEKLERİNİ KOPARMANIN CEZASI 699 BİN 197 TL OLARAK BELİRLENDİ.