
Belediye meclislerinde gü gün yeni zamlarla ile alakalı açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Son olarak Bolu Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Bolu Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında otobüs biletlerine yüzde 33 zam yapılamsı kararı alındı. Yapılan zam Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) öğrencilerini harekete geçirdi.
ÖĞRENCİLERDEN ZAMMA BÜYÜK TEPKİ
Yüzlerce öğrenci, "Zam değil, hizmet istiyoruz!" sloganlarıyla İzzet Baysal Caddesi'ni inletti ve soluğu Bolu Belediyesi önünde aldı. Yaklaşık 30 öğrenci, ulaşım fiyatlarına yapılan fahiş zammı protesto etmek amacıyla İzzet Baysal Caddesi'nin başından Bolu Belediyesi'ne kadar yürüdü. Protesto yürüyüşü boyunca polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alarak olası gerginliklerin önüne geçmeye çalıştı. Ancak öğrencilerin kararlılığı ve sloganları, tüm cadde boyunca yankılandı. Öğrenciler adına yapılan açıklamada, "Ulaşım gibi en temel haklar lüks haline getiriliyor. Bizler, geleceğin teminatı gençler olarak bu haksızlığa boyun eğmeyeceğiz!" Denildi.
ÖĞRENCİLERE BÜYÜK DARBE
Bolu Belediyesi'nin aldığı kararla birlikte öğrenci biletleri 18 TL'den 24 TL'ye, sivil yolcu biletleri ise 25 TL'den 34 TL'ye yükseldi.
Öğrenciler, Bolu Belediye Meclisi'nin bu karardan geri dönmesi için baskılarını sürdüreceklerini belirtti. Zira, fahiş zamların eğitim hayatlarını olumsuz etkileyeceğini ve şehirdeki yaşam maliyetini daha da artıracağı dile getirildi.