Bolu’da 49 bin 169 öğrenci karne sevinci yaşadı

Bolu’da 2025-2026 eğitim yılı sona erdi; toplam 49 bin 169 öğrenci karne ve gelişim raporu alarak yaz tatiline girdi.

Yayın Tarihi: 26.06.2026 11:15
Güncelleme Tarihi: 26.06.2026 11:17

Bolu’da 49 bin 169 öğrenci karne sevinci yaşadı

Bolu’da 49 bin 169 öğrenci karne sevinci yaşadı

Bolu’da 2025-2026 eğitim ve öğretim yılı sona erdi. Kent genelinde toplam 49 bin 169 öğrenci karne ve gelişim raporu alarak yaz tatiline başladı.

Törende yöresel gösteriler ilgi gördü

Resmi karne dağıtım töreni Yunus Emre İlkokulunda gerçekleştirildi. Törene Bolu Vali Vekili Hakkı Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Turan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin karne sevincinin paylaşıldığı törende miniklerin hazırladığı halk oyunları beğeni topladı; özellikle sergilenen yöresel kaşık oyun havası törene renk kattı.

Okul kademelerine göre dağılım

Kent genelinde karne ve gelişim raporu alan öğrencilerin dağılımı şu şekilde gerçekleşti: 5 bin 768 okul öncesi, 7 bin 211 ilkokul 1. ve 2. sınıflar, 7 bin 687 ilkokul 3. ve 4. sınıflar, 15 bin 56 ortaokul öğrencisi ve 13 bin 447 lise öğrencisi. Bu tabloya göre en fazla öğrenci ortaokul kademesinde yer aldı.

Tören, protokol üyelerinin öğrencilere karnelerini dağıtması ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

YUNUS EMRE İLKOKULU'NDA DÜZENLENEN RESMİ TÖRENDE ÖĞRENCİLERİN SERGİLEDİĞİ YÖRESEL KAŞIK OYUN...

YUNUS EMRE İLKOKULU'NDA DÜZENLENEN RESMİ TÖRENDE ÖĞRENCİLERİN SERGİLEDİĞİ YÖRESEL KAŞIK OYUN HAVASI GÖSTERİSİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU.

BOLU’DA 2025-2026 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILININ SONA ERMESİYLE BİRLİKTE TOPLAM 49 BİN 169 ÖĞRENCİ...

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.