Bolu'da apartmandaki su sızıntısı alt kattaki iş yerlerini etkiledi
Bolu Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki bir apartmanda, Katar uyruklu ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle yaklaşık 15 gündür müdahale edilemeyen su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi.
Olayın detayları
Edinilen bilgilere göre, dairede yaklaşık 15 gün önce başlayan su sızıntısı zaman içinde yayıldı. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar ilerledi. Kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular nedeniyle çok sayıda ürün zarar gördü.
Merdiven yardımıyla yapılan kontrolte, evin içinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına temas etmesi üzerine, esnaf durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ'a bildirdi.
Esnafın tepkisi ve yetkililerin müdahalesi
Esnafın, telefonla ulaştığı ev sahibine yönelttiği iddiaya göre verilen yanıt 'Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam' oldu. Güvenlik gerekçesiyle bölgeye gelen ekipler, elektrik panolarına su temas etmesi nedeniyle apartmanın elektriğini tamamen kesti.
Yaşanan zarar ve güvenlik riski üzerine etkilenen 6 esnaf, karakola giderek şikayette bulundu. Olay yerinde görevli ekiplerin aldığı önlemler elektrik kesintisini kapsarken, iş yerlerindeki maddi zarar konusunda ilgili birimlere başvuruların yapıldığı öğrenildi.
Gelişmeler ile ilgili olarak yetkililerin ve esnafın ilerleyen süreçte takipte olacağı, zarar tespit ve çözüm süreçlerinin devam ettiği bildirildi.
BOLU’DA, KATAR UYRUKLU KİŞİYE AİT DAİREDE BAŞLAYAN VE EV SAHİBİ YURT DIŞINDA OLDUĞU İÇİN 15 GÜNDÜR MÜDAHALE EDİLEMEYEN SU SIZINTISI, APARTMANIN ALTINDAKİ 6 İŞ YERİNİ KULLANILAMAZ HALE GETİRDİ. TAVANLARDAN AKAN SULAR NEDENİYLE ÜRÜNLERİ ZARAR GÖREN VE ELEKTRİK KONTAĞI TEHLİKESİ NEDENİYLE DÜKKANLARININ ELEKTRİĞİ KESİLEN ESNAF, TELEFONLA ULAŞTIKLARI EV SAHİBİNİN "YURT DIŞINDAYIM, GELEMEM" CEVABI ÜZERİNE POLİSE GİDEREK ŞİKAYETÇİ OLDU.