Bodrum Gündoğan'da hayalet ağ temizliği sırasında yunus sürüsü etkinliğe eşlik etti
Muğla’nın Bodrum ilçesinde Gündoğan açıklarında düzenlenen hayalet ağ temizliği çalışmaları sırasında bölgede bir yunus sürüsü ortaya çıktı ve etkinliğe renk kattı.
Yunusların gösterisi
Etkinlik alanında görülen ve sayıları 10’u aşan yunuslar, su yüzeyine peş peşe çıkarak izleyenlere görsel bir şölen sundu. Bir süre boyunca temizliğin yürütüldüğü teknenin çevresinde dolaşan yunuslar, senkronize hareketleriyle dikkat çekti.
Vali Akbıyık ve protokolün tepkisi
Muğla Valisi İdris Akbıyık ile beraberindeki protokol üyeleri, yunusların gösterisini ilgiyle izledi. Özellikle Vali Akbıyık’ın bulunduğu su ürünleri teknesinin ön kısmında uzun süre yüzerek adeta gösteri yapan yunuslar, etkinliğin en dikkat çeken anlarını oluşturdu.
Etkinliğin yaratığı etki
Dakikalar boyunca süren gösteri sırasında yunuslar zaman zaman suya dalıp çıkarak renkli görüntüler oluşturdu ve cep telefonlarıyla kaydedilen anlar katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı. Hayalet ağ temizliği etkinliğine sürpriz bir şekilde eşlik eden yunuslar, bir süre sonra gözden kaybolarak açık denize doğru uzaklaştı.
MUĞLA VALİSİNİ DENİZDE YUNUSLAR KARŞILADI