Bodrum'da yerleşim yerlerine yakın makilik yangını kontrol altına alındı
Muğla'nın Bodrum ilçesi Mumcular Mahallesi yakınlarındaki makilik alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangına hızlı şekilde müdahale etti.
Müdahale ve durum
Müdahalede Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yer aldı. Yangına havadan helikopterlerle, karadan çok sayıda arazöz ve itfaiye aracıyla müdahale edildi; yerleşim yerlerine yakın noktalarda etkili olan alevler, ekiplerin koordineli çalışmasıyla evlere ulaşmadan kontrol altına alınarak söndürüldü.
İnceleme ve soğutma çalışmaları
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemediği için olay yerinde inceleme başlatıldı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor ve ekiplerin çalışmalarıyla risk yönetimi sürdürülüyor.
YERLEŞİM YERLERİNE YAKIN MAKİLİK ALANDAKİ YANGIN KORKUTTU