Bodrum'da makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı
yangının seyri ve müdahale
Gece saatlerinde Ortakent Üniversite Caddesi'nde başlayan otluk ve makilik yangını, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Polis ve zabıta ekipleri yol güvenliğini sağlarken, 112 Acil Sağlık ve UMKE ekipleri dumandan etkilenenlere müdahale etti.
Bitez bölgesindeki sitelere yaklaşan alevler, itfaiye ve orman ekiplerinin koordineli ve yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgedeki çalışmalarda şu anda soğutma çalışması yürütülüyor.
belediye başkanının açıklaması
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci şu açıklamayı yaptı: "Ortakent’te makilik alanda başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisini arttırmasıyla beraber Bitez Mahallemize doğru tırmanış gösterdi ve orada yer yer yerleşim bölgelerini tehdit etti. Hep birlikte burada, bir santimetrekare daha ormanımızın yanmaması için müthiş bir azimle, müthiş bir özveriyle bütün ekiplerimiz sahada, görevinin başında, özverili bir şekilde görevlerini ifa ettiler. Şu anda yangının ilk çıkış noktasında, Ortakent’te soğutma çalışmaları devam ediyor. Çok şükür ki yangını tamamıyla kontrol altına aldık. Yangının çıkış anından bu ana kadar emek veren bütün ekiplerimize, kolluk kuvvetlerimize, emniyet ekiplerimize, Orman Genel Müdürlüğümüz, orman işçilerimize, itfaiyemize yürekten teşekkür ediyorum."
BODRUM'DA YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI