Bodrum'da işletmeye idari işlem: bir top dondurma 400 liraya satılmıştı
Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Marina'da faaliyet gösteren bir işletmenin bir top dondurmayı 400 lira olarak fiyatlandırdığına ilişkin görüntülerin paylaşılması üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti.
Görüntüyü cep telefonu kamerasıyla kaydeden vatandaşın şikayetini Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) taşıması üzerine, Bakanlık bölgedeki denetimi derhal gerçekleştirdi. Yapılan incelemede satışa sunulan dondurma ürünlerine ilişkin fiyat uygulamaları incelendi ve mevzuata aykırılıklar tespit edildi.
Denetim sonucu ve atılan adımlar
Ticaret Bakanlığı, tespit edilen aykırılıklar nedeniyle işletme hakkında idari işlem uygulandığını bildirdi ve şikayete konu dondurma fiyatlamasını Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na ilettiğini açıkladı.
Bakanlık açıklamasında, özellikle yaz sezonunda turizm bölgelerinde denetimlerin sürdürüleceği, fiyat etiketi, tarife ve tüketicinin doğru bilgilendirilmesine yönelik yükümlülüklere aykırı uygulamalara müsamaha gösterilmeyeceği vurgulandı. Ayrıca denetimlerin 81 ilde Ticaret İl Müdürlükleri aracılığıyla kesintisiz yürütüleceği belirtildi.
Olay, tüketicilerin sosyal medya ve CİMER üzerinden ilettiği bildirimlerin ardından resmî denetim mekanizmalarını harekete geçirdiğini gösteriyor.
Bir top dondurmayı 400 liraya satan işletmeye idari işlem uygulandı