Bodrum'da denizde kirlilik iddiaları soruşturuluyor
Muğla'nın Bodrum ilçesinde denizde oluşan kirlilik şikayetleri artınca Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı. Soruşturmanın kapsamı ve yönü adli makamlarca belirleniyor.
Gelen şikayetler ve görüntüler
İlçede yaz aylarıyla birlikte deniz kirliliği şikayetleri yoğunlaştı. Hemen hemen her gün sintine şikayetleri geldiği belirtilen bölgede, dünkü adres İçmeler Yelken Kulübü sahili oldu. Açıkta üzerlerine doğru gelen kirliliği fark eden vatandaşlar denizden çıktı ve söz konusu kirlilik vatandaşlar tarafından görüntülendi.
Soruşturmanın odak noktası
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmanın evrakta sahtecilik, dolandırıcılık ve çevrenin kasten kirletilmesi suçları kapsamında resen başlatıldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında tüm tekneler ve kooperatifler mercek altına alındı.
Soruşturma, açıkta demirli teknelerin sintinelerini nizami şekilde boşaltıp boşaltmadıkları hususunu da inceliyor. Yetkililer incelemeleri sürdürüyor; adli süreç ilerledikçe yeni değerlendirmeler yapılacak.
MUĞLA'NIN BODRUM İLÇESİNDE DENİZDE OLUŞAN KİRLİLİKLE İLGİLİ BODRUM CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI.