DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.847.389,97 -0,04%

BM İnsan Hakları Konseyi'nin 60'ıncı Oturumu 8 Eylül'de Cenevre'de başlıyor

BM İnsan Hakları Konseyi 60'ıncı Oturumu 8 Eylül-8 Ekim tarihlerinde Cenevre'de yapılacak; açışı Volker Türk yapacak ve 28 etkileşimli diyalog gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 03.09.2025 21:20
Güncelleme Tarihi: 03.09.2025 21:20

BM İnsan Hakları Konseyi'nin 60'ıncı Oturumu 8 Eylül'de Cenevre'de başlıyor

BM İnsan Hakları Konseyi'nin 60'ıncı Oturumu 8 Eylül'de Cenevre'de başlıyor

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin (İHK) 60'ıncı Oturumu, 8 Eylül tarihinde İsviçre'nin Cenevre kentinde başlayacak. İHK tarafından yapılan yazılı açıklamada, oturumun 8 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında BM Cenevre Ofisi'nde düzenleneceği belirtildi.

Açılış ve yönetim

Açıklamaya göre toplantı, İsviçre'nin BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Jürg Lauber başkanlığında açılacak. Oturumun açılış konuşmasını ise BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk yapacak.

Gündem ve raporlar

İHK, oturum süresince toplam 28 etkileşimli diyalog gerçekleştirileceğini duyurdu. Toplantıda yayımlanacak raporlar arasında Myanmar, Sri Lanka, Afganistan, Sudan ile Doğu Kudüs, işgal altındaki Filistin toprakları ve işgal altındaki Suriye'nin Golan Tepeleri ile ilgili insan hakları değerlendirmeleri yer alıyor.

Açıklamada ayrıca toplantının, bu belirtilen bölgelere ek olarak diğer bölgesel krizleri de gündemine alacağı vurgulandı.

İHK'nin resmi açıklaması temel alınarak hazırlanan bu metin, oturumun tarihleri, açılış konuşmacıları ve öne çıkan rapor başlıkları hakkında bilgi sunmaktadır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı