BM'den Lübnan'a Savaş Hazırlığı Uyarısı

BM yetkilisi Lazzarini, Lübnan'daki durumu endişe verici bularak savaş hazırlığı çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 17.09.2024 19:45
Güncelleme Tarihi: 17.09.2024 19:45

BM'den Lübnan'a Savaş Hazırlığı Uyarısı

BM Yetkilisi Lazzarini'den Kritik Açıklama

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Lübnan'da yaşanan durumu değerlendirdi.

Hazırlık Çağrısı

Lazzarini, İsrail'in Hizbullah ile olası bir çatışma için hazırlık yapılması gerektiğini vurgulayarak, Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Bu gerilimin etkileri ciddi boyutlarda. Hem İsrail'in kuzeyinde hem de Lübnan'ın güneyinde birçok sivil göç ediyor. Durum gerçekten endişe verici ve her zaman daha kötü bir duruma hazırlıklı olmalıyız."

Gazze'deki Kriz ve İnsani Yardımlar

Lazzarini, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da yaşanan dramatik durumu görüşmek için Lebanon Meclis Başkanı Nebih Berri ile bir araya geldi. Bu görüşmelerde İsrail ile Hamas arasında bir ateşkesin sağlanması ve esir takası konularının da ele alındığını aktardı.

"Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması konusunda çalışmalarımız devam ediyor," diyen Lazzarini, UNRWA'nın Gazze'deki tesisleri ile çalışanlarının her gün hedef alındığını belirtti.

Yüksek Gerilim

Lazzarini, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ve Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib ile de görüşmeler gerçekleştirdi. 8 Ekim 2023'ten itibaren İsrail-Lübnan sınırında devam eden çatışmaların son günlerde yeniden tırmandığı gözlemleniyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı