Bloomberg: Witkoff ve Kushner’ın Moskova’da Putin ile görüşeceği iddiası
Haberde öne çıkan noktalar
Bloomberg, ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile Trump’ın damadı ve kıdemli danışmanı Jared Kushner’ın Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini iddia etti.
Haberde, kaynakların adını açıklamadığı ve bilgilerin Witkoff ile Kushner’a yakın isimlere dayandırıldığı belirtildi. Görüşmenin bu ay gerçekleşebileceği kaydedildi, ancak planların henüz kesinleşmediği vurgulandı.
İddialara göre, Witkoff ve Kushner görüşmede Putin ve ekibine barış önerisinin son taslak metnini sunacak. Söz konusu taslakta ABD’nin ve Avrupa’nın güvenlik garantileri ile Ukrayna’nın savaş sonrası yeniden inşası unsurlarının yer alacağı ifade edildi.
Haberde ayrıca, görüşmenin zamanlamasının İran’daki karışıklıklar nedeniyle değişebileceği kaydedildi.
Beyaz Saray’dan yalanlama
Bir Beyaz Saray yetkilisi ise böyle bir görüşmenin planlanmadığını bildirdi. Yetkilinin açıklaması, Bloomberg’in iddialarıyla Beyaz Saray arasındaki çelişkiyi ortaya koydu.
Durum hâlen netlik kazanmadı; haber kaynakları ve Beyaz Saray arasındaki farklılık, iddianın doğrulanmasını bekliyor.
ABD MERKEZLİ BLOOMBERG, ABD BAŞKANI DONALD TRUMP'IN ÖZEL TEMSİLCİSİ STEVE WİTKOFF İLE TRUMP'IN DAMADI VE KIDEMLİ DANIŞMANI JARED KUSHNER'IN MOSKOVA'DA RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİNİ İDDİA ETTİ.