Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Blendersız mercimek çorbası nasıl yapılır? Blender olmadan pürüzsüz mercimek çorbası tarifi

Kışın neredeyse her öğünde tüketilen mercimek çorbasını blendersız bir şekilde yapmanız mümkün! Peki mercimek çorbası nasıl pişirilir? Mercimek çorbası pişirilirken nelere dikkat edilmelidir? Mercimek çorbasının malzemeleri nelerdir? Blendersız mercimek çorbası nasıl yapılır?

Yayın Tarihi: 11.12.2023 13:52
Güncelleme Tarihi: 11.12.2023 13:52

Blendersız mercimek çorbası nasıl yapılır? Blender olmadan pürüzsüz mercimek çorbası tarifi

Kışın neredeyse her öğünde sofralarımızın renklendiren mercimek çorbasını pürüzsüz bir şekilde blendersız yapmanız da mümkün. Eğer "Blendersız mercimek çorbası nasıl yapılır?" diye araştırıyorsanız: bu işte bu tarif tam olarak size göre! Mercimek çorbasını evinizde blender olmadan da pürüzsüz şekilde yapıp sunabilirsiniz.

BLENDERSIZ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 su bardağı ölçüsünde kırmızı mercimek
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı içinde tereyağı ya da sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
  • 6 su bardağı ölçüsünde su ya da tavuk suyu 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Pulbiber

BLENDERSIZ MERCİMEK ÇORBASI

BLENDERSIZ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

  1. Mercimeği bol su yardımıyla yıkayın. 
  2. Daha sonra bir tencerenin içersine tereyağı ya da sıvı yağı ekleyin.
  3. Soğanları küçük küçük şekillerde doğrayın ve tencerenize ekleyin. 
  4. Soğanlarınız pembeleşinceye kadar kısık ateşte soteleyin. 
  5. Sarımsaklarınızı rendeleyin ya da doğrayın.
  6. Tencereye ekledikten sonra birkaç dakika sarımsaklarınızı soteleyin.
  7. Domates salçanızı ekleyin ve kısık ateş üstünde birkaç dakika daha pişirme işleminizi yapın. 
  8. Mercimekleri tencereye ekleyin ve suyunuzu ya da tavuk suyunuzu ilave edin. 
  9. Karabiber, tuz ve pulbiberinizi de ekledikten sonra tencerenizin kapağını kapatın ve orta ateş üstünde mercimekleriniz yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edin. 
  10. Mercimekler yumuşadığı zaman tencerenizi ocaktan alın ve çorbanın sıcaklığı biraz hafifleyene kadar bekleyin.
  11. Çorbayı blender kullanmadan pürüzsüz hale getirmek için bir çırpıcı ya da çırpma teli yardımıyla karıştırın.
  12. Pürüzsüz çırpmış olduğunuz mercimek çorbanızı yeniden ocağa alaraki ısıtıp servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...