![Blendersız mercimek çorbası nasıl yapılır? Blender olmadan pürüzsüz mercimek çorbası tarifi](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202312/blendersiz-mercimek-corbasi-nasil-yapilir-blender-olmadan-puruzsuz-mercimek-corbasi-tarifi-1200-194762.jpg)
Kışın neredeyse her öğünde sofralarımızın renklendiren mercimek çorbasını pürüzsüz bir şekilde blendersız yapmanız da mümkün. Eğer "Blendersız mercimek çorbası nasıl yapılır?" diye araştırıyorsanız: bu işte bu tarif tam olarak size göre! Mercimek çorbasını evinizde blender olmadan da pürüzsüz şekilde yapıp sunabilirsiniz.
BLENDERSIZ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 su bardağı ölçüsünde kırmızı mercimek
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 yemek kaşığı içinde tereyağı ya da sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
- 6 su bardağı ölçüsünde su ya da tavuk suyu
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
BLENDERSIZ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
- Mercimeği bol su yardımıyla yıkayın.
- Daha sonra bir tencerenin içersine tereyağı ya da sıvı yağı ekleyin.
- Soğanları küçük küçük şekillerde doğrayın ve tencerenize ekleyin.
- Soğanlarınız pembeleşinceye kadar kısık ateşte soteleyin.
- Sarımsaklarınızı rendeleyin ya da doğrayın.
- Tencereye ekledikten sonra birkaç dakika sarımsaklarınızı soteleyin.
- Domates salçanızı ekleyin ve kısık ateş üstünde birkaç dakika daha pişirme işleminizi yapın.
- Mercimekleri tencereye ekleyin ve suyunuzu ya da tavuk suyunuzu ilave edin.
- Karabiber, tuz ve pulbiberinizi de ekledikten sonra tencerenizin kapağını kapatın ve orta ateş üstünde mercimekleriniz yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edin.
- Mercimekler yumuşadığı zaman tencerenizi ocaktan alın ve çorbanın sıcaklığı biraz hafifleyene kadar bekleyin.
- Çorbayı blender kullanmadan pürüzsüz hale getirmek için bir çırpıcı ya da çırpma teli yardımıyla karıştırın.
- Pürüzsüz çırpmış olduğunuz mercimek çorbanızı yeniden ocağa alaraki ısıtıp servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...