Bitlis’te yoğun sis etkili oldu: Nemrut Dağı eteklerinden Güroymak’a görüş neredeyse sıfır
Bitlis’te öğle saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, kent genelinde ulaşımı olumsuz etkiledi. Özellikle Tatvan ilçesindeki Nemrut Dağı eteklerinden başlayıp Rahva mevkiine kadar uzanan sis bandı, buradan Güroymak ilçe girişine kadar etkisini sürdürdü.
Bölgede sürücüler yer yer görüş mesafesinin neredeyse sıfıra düştüğünü belirtti. Araç sürücüleri, görünürlüğün azalması nedeniyle farlarını yakarak ve düşük hızda ilerlemek zorunda kaldı; trafik akışında yavaşlama yaşandı.
Sürücü ve vatandaş ifadeleri
Yoğun sis altında evine gitmeye çalışan Mina Okay, sisten dolayı evin yolunu bulmakta zorlandığını ifade etti. Vatandaşlar görüşün aniden azalmasının günlük yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkilediğini aktardı.
Yetkililerin uyarıları
Yetkililer, sisin etkili olduğu bölgelerde sürücülerin dikkatli olmaları, hızlarını düşürmeleri ve trafik işaretlerine uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca far kullanımına özen gösterilmesi ve takip mesafesinin korunmasının önemine dikkat çekildi.
Yoğun sisin geçici olduğu belirtilirken, sürücüler ve vatandaşların gerekli önlemleri alarak hareket etmeleri istendi.
BİTLİS’TE SABAH SAATLERİNDEN İTİBAREN ETKİLİ OLAN YOĞUN SİS, ÖZELLİKLE TATVAN İLÇESİNDEKİ NEMRUT DAĞI ETEKLERİNDEN BAŞLAYARAK RAHVA MEVKİİNE KADAR ULAŞTI. SİS, BURADAN GÜROYMAK İLÇE GİRİŞİNE KADAR ETKİSİNİ SÜRDÜREREK SÜRÜCÜLERE ZOR ANLAR YAŞATTI.