Bitlis’te Nisan’da kar yağışı il merkezi ve ilçeleri beyaza bürüdü
BİTLİS (İHA)
"Karın başkenti" olarak anılan Bitlis’te Nisan ayında beklenmeyen kar yağışı etkili oldu. İl merkezi ve ilçelerde başlayan yağış, yaşamı olumsuz etkilediği gibi kentte görsel olarak da kış manzaraları oluşturdu.
Tatvan ilçesinde sabah saatlerinde tipi ve fırtına şeklinde görülen yağış, çatılar ile park halindeki araçların kısa sürede karla kaplanmasına yol açtı. Görüş mesafesinin yer yer düştüğü kentte vatandaşlar güne kar sürpriziyle uyandı ve sabah erken saatlerde araçlarını temizledi.
Vatandaşlardan Mustafa Okay, nisan ayında yağan karın sürpriz olduğunu belirterek, "Artık bahar geldi derken sabah kalktığımızda her yerin beyaz olduğunu gördük. Araçların üzeri tamamen karla kaplanmış. Kış geri gelmiş gibi" dedi.
Fatih Irmak ise sabah saatlerinde tipinin etkili olduğunu ifade ederek, "Sabah dışarı çıktığımızda rüzgarla birlikte yoğun kar yağışı vardı. Nisan ayında böyle bir hava beklemiyorduk. Çatılar, yollar ve araçlar kısa sürede kar tuttu" diye konuştu.
Kar yağışının aralıklarla etkisini sürdürmesi beklenirken, vatandaşların özellikle sabah saatlerinde dikkatli olmaları konusunda uyarıldığı bildirildi.
KARIN BAŞKENTİ BİTLİS’TE NİSAN AYINDA ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI İL MERKEZİ VE İLÇELERİNİ BEYAZA BÜRÜDÜ.