Birgül Erken, Tödürge Gölü'nde Rekor Denemesine Hazırlanıyor
Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Birgül Erken, Sivas'ın Zara ilçesindeki Tödürge Gölü'nde buz altı tüpsüz serbest yatay dalışta yeni bir rekor denemesi yapmaya hazırlanıyor. Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Erken, tek nefeste en uzun mesafe buz altı serbest dalış dünya rekorunu kırmak için antrenmanlarına devam ediyor.
Antrenmanlar ve İyileşme Süreci
Erken, Tödürge Gölü'nde gerçekleştirdiği antrenmanlar sırasında talihsiz bir kaza geçirerek yüzünü buza çarptı. Aldığı hafif yaralanma ve burun bölgesindeki şişlik nedeniyle Sivas Devlet Hastanesi'nde tedavi sürecinin devam ettiğini belirten Erken, sağlık ekiplerine teşekkür etti.
Önceki Rekor Denemesi
Birgül Erken, 3 yıl önce yine Tödürge Gölü'nde rekor denemesi yaptığını, ancak yaşanan teknik aksaklık nedeniyle bu rekorunun kaydedilmediğini hatırlatarak, bu sefer daha dikkatli ve kararlı olduğunu vurguladı.
Rekor Denemesi Detayları
Erken'in buz altındaki rekor denemesini 28 Şubat tarihinde gerçekleştirmeyi planladığını ifade ederek, “Bu rekor, buz altında paletle ve dalış elbisesiyle en uzun mesafeyi kat etme anlamına geliyor. Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğim” dedi. Ayrıca, rekor denemesine katılacak tüm ekip üyelerinin yurt dışından geleceğini belirtti.
Belgesel Çalışması
Rekor denemesi, “Nefes: Vatan Sağolsun” filminin uygulayıcı yapımcısı ve “Rauf” gibi ödüllü filmlerin yönetmeni Barış Kaya ile yönetmen Emre Öngünç tarafından belgeselleştirilecektir. Erken, bu çalışmanın Türkiye'nin doğasını ve güzelliklerini tanıtmak amacıyla Tödürge Gölü'nde yapılacak olmasının önemine değindi.
Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Birgül Erken, Sivas'ın Zara ilçesindeki Tödürge Gölü'nde buz altı tüpsüz serbest yatay dalışta rekor denemesine hazırlanıyor.
Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Birgül Erken, Sivas'ın Zara ilçesindeki Tödürge Gölü'nde buz altı tüpsüz serbest yatay dalışta rekor denemesine hazırlanıyor.