Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,2 0,05%
EURO
35,11 -0,01%
ALTIN
2.451,51 -0,16%

Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit ve Meclis üyeleri DEM Partisi'nden istifa etti

Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit ve 4 belediye meclis üyesi, DEM Partisi'nden istifa ettiklerini açıkladı. İstifa gerekçesi olarak bayrak, Atatürk posteri ve Cumhurbaşkanı posterine yapılan müdahaleleri kabul edememelerini gösterdiler.

Yayın Tarihi: 29.04.2024 23:26
Güncelleme Tarihi: 29.04.2024 23:26

Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit ve Meclis üyeleri DEM Partisi'nden istifa etti

Birecik ilçesinin DEM Parti'den seçilen Belediye Başkanı Mehmet Begit, beraberinde 4 belediye meclis üyesiyle birlikte partiden istifa ettiklerini duyurdu. Begit'in istifa gerekçesi olarak, seçim sonrası bayrak, Atatürk posteri ve Cumhurbaşkanı'nın posterine yapılan müdahaleleri kabul edememelerini gösterdiği belirtildi.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerde tarihi bir oy farkıyla belediye başkanlığı görevini üstlendiklerini ve halkın kendilerine olan güveniyle göreve başladıklarını belirten Begit, şunları ifade etti: "Ancak seçim sonrası özellikle bir grup tarafından bayrağımıza, Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı'nın posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir. Dışarıdan gelen yönetim baskıları da artmaya başladı. Ben ilçemizi Birecik halkı ile yönetmeye talibim. Birecik ilçesini sadece Birecik halkı yönetir. Bu sebeplerle DEM Parti'den 4 encümen arkadaşımla birlikte istifa ediyorum."

Begit, bundan sonra encümen arkadaşlarıyla birlikte bağımsız olarak Birecik halkının emrinde olacaklarını ifade etti.