Bist 100
9.337,71 0%
DOLAR
31,09 0,32%
EURO
33,73 0,24%
ALTIN
2.016,17 0,46%

Bir daha hazır yufka almanıza gerek kalmayacak! Tüm yufka ustalarına taş çıkartacak incecik yufka tarifi

Bu tariften sonra artık dışardan yufka almanıza gerek kalmayacak. Hazır yufkalara taş çıkartacak bu tarif, yufka ustalarını kıskançlıktan çatlatacak. Böreklerinizi yumuşacık bir hamur içersinde sarmak istiyorsanız, muhakkak bu tarifi denemeden geçmeyin!

Yayın Tarihi: 05.12.2023 17:47
Güncelleme Tarihi: 05.12.2023 17:47

Bir daha hazır yufka almanıza gerek kalmayacak! Tüm yufka ustalarına taş çıkartacak incecik yufka tarifi

En sevdiğiniz hamur işlerinden birisi olan böreğin yufkasını da evde yapmak ister misiniz? Cevabınız "EVET"se doğru tarifi okuyorsunuz! Dayanıklı ve incecik bir yufkayı evde açmaya hazır olun. Bu saatten sonra artık dışardan hazır yufka almanıza gerek kalmayacak. Dakikalar içirsinde açacağınız yufkayla dilerseniz kol böreği dilerseniz de başka börek çeşitlerini yapabilirsiniz.

YAŞ BÖREKLİK YUFKA TARİFİ MALZEMELERİ
  • 5 su bardağı ölçüsünde elenmiş un 
  • Yarım çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz 
  • 1.5 su bardağı ölçüsünde ılık su

yufka tarifi

YAŞ BÖREKLİK YUFKA TARİFİ

  1. İlk etapta derin bir kabın içersine beş su bardağı ölçüsünde unu eleyerek ekleyin. Eleme işlemini ne kadar iyi şekilde yaparsanız hamurunuz o kadar yumuşak olacaktır.
  2. Hamurunuza eklenecek olan su miktarı ise kullanılan unun niteliğine bağlı olarak değişmektedir. 
  3. Hamurunuzu eğer güzel bir şekilde yoğurursanız tamamen pürüzsüz olacaktır. O yüzden tüm malzemeleri ekledikten sonra muhakkak hamur kıvamını alana kadar güzelce yoğurmalısınız.  
  4. Yoğurma işleminizi tamamladıktan sonra saklama poşetine koyarak buzdolabında yaklaşık 30 dakika boyunca dinlendirin.
  5. Dinlenmiş olan hamuruzu küçük parçalara bölerek yuvarlayın. 
  6. Daha sonra bezelerin üzerini bir bez yardımı ile örterek 10 - 15 dakika kadar dinlendirin. 
  7. Dinlendirdiğiniz bezeleri düzleştirerek un serpmiş olduğunuz tezgah üzerinde oklava yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. Bu noktada un kıvamına dikkat etmeniz önemlidir. Eğer unu fazla eklerseniz hamurunuz kuru kalacaktır. 
  8. Bezelerin tamamını açtıktan sonra nemli bir bez içersinde 10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.
  9. Dinlenen hamurun üzerine tekrardan un serptikten sonra 3 - 4 kat halinde kolaylıkla açabilirsiniz!