keşif anı:
Bingöl'ün ormanlık bir alanında inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arı sürülerini fark etti. Yapılan incelemede kovuk içinde yoğun miktarda bal olduğu görüldü ve ekip tarafından ağaçtan kilo kilo bal çıkarıldı.
doğal balın kaydı ve ilgi:
Anacur kardeşler, kovukta bulunan doğal balı çıkarırken o anları cep telefonlarıyla kayıt altına aldı. Kaydedilen görüntüler, bölgedeki doğal yaşamın sunduğu bu eşsiz ürünün ne denli ilgi çektiğini gösterdi.
Olay, Bingöl'de nadiren karşılaşılan bir doğa ürününün yerinde tespiti olarak değerlendirildi; çıkarılan balın görüntülenmesi ve paylaşılması, çevrede ve sosyal medyada dikkat topladı. Bu tür keşifler, bölgedeki doğal yaşamın çeşitliliğini ve yerel kaynakların değerini gözler önüne seriyor.
BİNGÖL’DE AĞAÇ KOVUĞUNDAN KİLO KİLO BAL ÇIKTI