
Bingöl'de Yöresel Lezzetlerin Tanıtımı
Bingöl'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinliği kapsamında kentteki yöresel lezzetler tanıtıldı. Etkinlik, yerel bir çay bahçesinde yapıldı.
Etkinlikteki Açılış ve Temalar
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk Mutfağı Haftası'nı lezzet dolu bir etkinlik ile başlattıklarını ifade etti. Bu yılın temasının Türk mutfağının klasik yemekleri olduğunu aktaran Usta, "Biz de bu temaya, Bingöl mutfağımızın doğal, ekonomik ve atıksız örnekleriyle katkı sunduk. Yöresel lezzetlerimizi sergiledik. Maharetli ellerin emeğine şahit olduk. Doğallığı ve sürdürülebilirliği ön plana çıkardık. Bu güzel birlikteliğe emek veren herkese gönülden teşekkürler." dedi.
Tanıtılan Yöresel Yemekler
Etkinlikte konuklara, Bingöl'ün geleneksel mutfağında yer alan şilki, içli pilav, löl, zervet, ayran çorbası (germ), çirvilla, kılç, çiriş otu çorbası ve sörina pel gibi zengin yemeklerin sunumu yapıldı.
Yerli Otların Tanıtımı
Programda ayrıca, verasek, yarpuz, kuzu kulağı, yılan dili (gelzun) ve gıstoenk gibi yöresel yabani otlar da katılımcılara tanıtıldı.
Etkinliğe Katılanlar
Etkinliğe, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar ve diğer ilgililer katıldı.
Bingöl'de "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikte kentin yöresel lezzetleri tanıtıldı.
Bingöl'de "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikte kentin yöresel lezzetleri tanıtıldı.