Bin Selman ve Bin Zayid Riyad'da Filistin ve bölgesel gelişmeleri görüştü
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Riyad'da bir araya gelerek Filistin başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri değerlendirdi.
Görüşmenin içeriği ve resmi açıklamalar
Suudi Arabistan Haber Ajansı (SPA), görüşmede "ikili ilişkilerin ve çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi imkanlarının gözden geçirildiğini, ayrıca Filistin başta olmak üzere bölgesel gelişmelerin değerlendirildiğini" duyurdu.
BAE resmi haber ajansı WAM ise görüşmede iki ülke arasındaki ortak çalışma ve stratejik işbirliği alanlarındaki derin ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığını aktardı.
Vurgulanan temel nokta: iki devletli çözüm ve bölgesel istikrar
Resmi açıklamalarda, her iki liderin Filistin'de bölge halklarının ve ülkelerinin çıkarlarına hizmet eden iki devletli çözüm temelinde adil ve kapsamlı bir barışa ulaşmak ve bunun bölgedeki istikrar ile güvenliğin pekiştirilmesine katkı sağlayacağı üzerinde durdukları belirtildi.
Riyad'daki ikili görüşmenin ardından BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın ülkeden ayrıldığı bildirildi.
Değerlendirme
Resmi anlatımlar, Suudi Arabistan ile BAE arasında stratejik işbirliğinin ve diplomatik koordinasyonun sürdüğüne işaret ediyor. Görüşmede iki devletli çözüme yapılan vurgu, tarafların bölgesel istikrar ve güvenlik konularında ortak bir çerçeve arayışında olduklarını göstermektedir.