Bin 250 rakımlı Yaralıgöz Dağı'nda 1,5 metreyi aşan kar örtüsü kartpostallık görüntüler oluşturdu

Kastamonu'nun bin 250 rakımlı Yaralıgöz Dağı'nda kar kalınlığı 1,5 metreyi aşıp ahşap evleri örttü; bölge fotoğraf, trekking ve kamp için elverişli.

Yayın Tarihi: 07.01.2026 12:51
Güncelleme Tarihi: 07.01.2026 12:51

Bin 250 rakımlı Yaralıgöz Dağı'nda 1,5 metreyi aşan kar örtüsü kartpostallık görüntüler oluşturdu

Bin 250 rakımlı Yaralıgöz Dağı'nda kar manzaraları kartpostallık görüntüler oluşturdu

Kastamonu'da yoğun kar örtüsü doğa severleri ve fotoğraf tutkunlarını cezbediyor

Kastamonu'da, bin 250 rakımlı Yaralıgöz Dağı'nda kar kalınlığının 1,5 metreyi aştığı alanlarda kartpostallık manzaralar oluştu. Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerini birbirine bağlayan, aynı zamanda İnebolu ve Taşköprü ilçelerinin de kesişim noktasında yer alan dağ, kış mevsiminde adeta bir masal diyarına dönüştü. Dağ eteklerindeki ahşap evler karla kaplanırken, bölge fotoğraf tutkunları için açık hava stüdyosuna dönüştü; bölge havadan da görüntülendi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi, Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Temsilcisi Hikmet Haberal, bölgenin coğrafi ve ekolojik önemine dikkat çekti. Haberal, "Bulunduğumuz bölge 4 ilçe sınırında olan bir bölgedir. Kastamonu-Bozkurt-Çatalzeytin kara yolu üzerinde Esentepe köyü mevkiinde bulunuyoruz. Hemen yanı başımızda Çiçekli yaylası var. Hemen arkada görülen yer ise Yaralıgöz Dağıdır. Yaralıgöz Dağı, Devrekani, Taşköprü, Çatalzeytin ve Bozkurt ilçelerinin sınırlarına dayanan bir bölgedir. Burası görsel güzelliği açısından, flora ve fauna çeşitliliği açısından, biyo çeşitliliği açısından çok önemli bir bölge. Burası Karadeniz’in Anadolu’ya bağlantılı olan o coğrafyayı kapsayan da bir bölgedir. Yaralıgöz Dağının zirvesinden Karadeniz’i görüyoruz. Ayrıca Devrekani ilçesini, Taşköprü ilçesini, Bozkurt ilçesini görüyoruz ve Çatalzeytin ilçelerini de dağın zirvesinden görebiliyoruz" dedi.

Haberal, bölgenin trekking, zirve tırmanışı, kampçılık ve orman terapisi gibi aktiviteler için uygun olduğunu vurguladı: "Yaralıgöz Dağı’nın Kastamonu için önemli bir bölge olduğunu söyleyen Haberal, 'Yaralıgöz Dağı’nda trekking yapılabilir. Zirve tırmanışı yapılabilir, kampçılık yapılabilir, doğal güzellikleri mevcut. Orman terapisi yapılabilir, biyo çeşitliliğin ön planda olduğu için çam ağaçlarının görselliği, büyüleyici görselliği var' diye konuştu."

Haberal, şu anda dağın eteklerinde bulunduklarını belirterek bölgedeki kar örtüsüne ilişkin şunları söyledi: "Bulunduğumuz bölgede yer yer kar kalınlığı 2 metreyi bulmuş durumda. Çok güzel bir manzara var. Yollar açık, bizler de burayı keşfetmeye geldik. Doğal güzelliği ön planda bir yer. Bölge inanılmaz muhteşem, büyüleyici bir coğrafya var. Yaralıgöz Dağı, kar yağışıyla birlikte adeta gelinliğini giydi de denilebilir. Özellikle bölgeye gelecek olan doğa severler için macera severler için buradan Koru Yaylasına, Subatan mağarasına, Çatalzeytin tarafına, Taşköprü yaylasına ve Devrekani tarafına, Bozkurt tarafına yürüyüş güzergahları mevcut. Bu tür faaliyetlerde insanların gelip bu doğa harikası coğrafyamızdan faydalanmaları gerekir diye düşünüyorum."

(Vİ-MK-)

Bin 250 rakımlı Yaralıgöz Dağı'nda kar manzarası mest etti

Bin 250 rakımlı Yaralıgöz Dağı'nda kar manzarası mest etti

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.