Bilişim Vadisi, Türkiye'nin 'tarım teknolojileri ülkesi' hedefiyle harekete geçti
Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen'in değerlendirmeleri
ZEYNEP DUYAR - Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, Türkiye'nin yalnızca bir tarım ülkesi olmakla kalmayıp aynı zamanda bir tarım teknolojileri ülkesi olmasını arzuladıklarını ifade etti.
Tüzgen, Türkiye'nin güvenlik, tarım ve enerjide tam bağımsız olması hedefiyle bu alanda teknoloji geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.
Erkam Tüzgen'in sözleri şöyle: "Türkiye'nin güvenlik, tarım ve enerjide tam bağımsız olması için tarım teknolojileri geliştirmesi ve tarım kümelenmeleri hayati önem taşıyor."
Tüzgen'in vurguladığı bu yaklaşım, tarım sektöründe teknoloji odaklı çözümler ve yerel kapasitenin güçlendirilmesine yönelik çabaların önemini ortaya koyuyor.
Haberde yer alan ifadeler, sektörün stratejik önceliklerine dikkat çekerken, tarım teknolojileri ve kümelenmelerin uzun vadeli bağımsızlıktaki rolüne işaret ediyor.