Bilecik Valiliği bahçesindeki çam ağaçları risk nedeniyle kesildi

Bilecik Valiliği bahçesindeki bazı çam ağaçları, teknik inceleme ve Orman İşletme Müdürlüğü raporu doğrultusunda hastalık ve devrilme riski nedeniyle kontrollü şekilde kesildi.

Yayın Tarihi: 11.07.2026 09:38
Güncelleme Tarihi: 11.07.2026 09:44

Bilecik Valiliği bahçesindeki çam ağaçları risk nedeniyle kesildi

Bilecik Valiliği bahçesindeki çam ağaçları risk nedeniyle kesildi

Bilecik’te tarihi valilik bahçesinde bulunan bazı çam ağaçlarının, ilgili teknik ekipler ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen inceleme ve değerlendirmeler sonucunda çeşitli hastalıklar nedeniyle kuruduğu, yapısal bütünlüğünü kaybettiği ve devrilme riski taşıdığı tespit edildi.

Alınan önlemler

Can ve mal güvenliğinin korunması, özellikle şiddetli rüzgâr ve olumsuz hava şartlarında oluşabilecek risklerin önlenmesi ile hastalıklı ağaçların çevresindeki sağlıklı ağaçlara zarar vermesinin engellenmesi amacıyla, Orman İşletme Müdürlüğünün teknik tespit ve raporları doğrultusunda risk oluşturan ağaçlar kontrollü şekilde kesildi.

İnceleme ve karar süreci

Kesim kararına esas olan incelemeler ilgili teknik ekipler ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapıldı; tespitler, ağaçların sağlık durumuna ve oluşturduğu risklere dayandırıldı.

Gelecek düzenlemeler

Konu hakkında Bilecik Valiliğinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yürütülecek çalışmalar, yalnızca risk teşkil eden ve sağlığını tamamen yitirmiş ağaçları kapsamakta olup, tarihi Valilik bahçesinin doğal dokusunun korunması ve yeşil alan varlığının sürdürülebilirliğinin sağlanması temel önceliğimizdir. Çalışmaların tamamlanmasının ardından uygun görülen alanlarda yeniden ağaçlandırma ve peyzaj düzenlemeleri gerçekleştirilecektir. Tarihi Bilecik Valiliği Binamızın ve bahçesinin, tarihi kimliğini ve doğal değerlerini koruyarak uzun yıllar boyunca hemşerilerimize güvenli ve sağlıklı bir şekilde hizmet vermesi amacıyla çalışmalarımız titizlikle sürdürüldü" denildi.

BİLECİK VALİLİĞİ BAHÇESİNDEKİ BAZI ÇAM AĞAÇLARI HASTALIKLAR NEDENİYLE KURUDUĞU, YAPISAL...

BİLECİK VALİLİĞİ BAHÇESİNDEKİ BAZI ÇAM AĞAÇLARI HASTALIKLAR NEDENİYLE KURUDUĞU, YAPISAL BÜTÜNLÜĞÜNÜ KAYBETTİĞİ VE DEVRİLME RİSKİ TAŞIDIĞI GEREKÇESİYLE KESİLDİ.

BİLECİK VALİLİĞİ BAHÇESİNDEKİ BAZI ÇAM AĞAÇLARI HASTALIKLAR NEDENİYLE KURUDUĞU, YAPISAL...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.