Bilecik'te yeni tamamlanan Halime Hatun Kız Yurdunda patlayan su borusu bazı odaları su bastı

Bilecik'te bu yıl tamamlanan KYK Halime Hatun Kız Yurdu'nda patlayan su borusu bazı odaları su bastı; öğrenciler vize haftasında şaşkınlık yaşadı.

Yayın Tarihi: 25.11.2025 23:08
Güncelleme Tarihi: 25.11.2025 23:08

Bilecik'te yeni tamamlanan Halime Hatun Kız Yurdunda patlayan su borusu bazı odaları su bastı

Bilecik'te Halime Hatun Kız Yurdunda su baskını

Bilecik'te bu yıl tamamlanan ve Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)na bağlı olarak hizmet veren Halime Hatun Kız Yurdunda, gece saatlerinde patlayan bir su borusu nedeniyle bazı odalar suyla doldu. Olay sırasında yurtta kalan öğrenciler şaşkınlık yaşadı.

Olayın ayrıntıları

Projeye ilişkin bilgilere göre, 2019 yılında 368 milyon 800 bin TL bedelle ikmal ihalesi yapılan ve toplam 20 bin metrekare alana inşa edilen yurt, bu yıl tamamlandı. Gece meydana gelen boru patlaması sonucu etkilenen odalarda maddi zarar oluştuğu belirtiliyor. Öğrenciler, vize haftasında olduklarını ve sınavlara çalıştıkları sırada olayla karşılaştıklarını ifade ederek duruma tepkilerini dile getirdi.

Geçmiş ve gündeme gelen sorular

Yurt, geçtiğimiz Ekim ayında kapılarını öğrencilere açmıştı; açılıştan bu yana benzer su borusu patlaması kaynaklı su basmaları daha önce de yaşandı. Bu tekrar eden olaylar, yurdun bakım, altyapı ve denetim süreçleri hakkında soru işaretleri doğuruyor. Öğrenci güvenliği ve konaklama koşulları açısından yaşanan bu tür aksaklıkların giderilmesi ve sorumluların gereken açıklamaları yapması bekleniyor.

BİLECİK'TE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİN ÇİLESİ BİTMEDİ

BİLECİK'TE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİN ÇİLESİ BİTMEDİ

BİLECİK'TE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİN ÇİLESİ BİTMEDİ

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.