Ülkü Ocakları Bilecik İl Başkanlığı çarşı merkezinde Türk Dil Bayramı etkinliği düzenledi
Ülkü Ocakları Bilecik İl Başkanlığı tarafından çarşı merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlarla bir araya gelinerek Türk Dil Bayramı münasebetiyle farkındalık yaratılmaya çalışıldı.
Etkinlik ayrıntıları
Program kapsamında İl Başkanı Bahadır Emirler ilk olarak ‘Ülkü’ kelimesini yazarak hazırlanan panoya yapıştırdı. Ardından etkinliğe katılan vatandaşlardan öz Türkçe kelimeler yazmaları istendi ve hazırlanan pano hep birlikte tamamlandı.
Etkinlikte vurgulanan temel hedefler arasında Türkçenin zenginliği ve dil bilincinin canlı tutulması bulunuyordu. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, söz konusu uygulamanın halkla doğrudan etkileşim yoluyla dil farkındalığını artırmayı amaçladığı dikkat çekti.
Açıklama
Bahadır Emirler: "Ülkü Ocakları Bilecik İl Başkanlığı olarak, Türk Dil Bayramı münasebetiyle bugün çarşı merkezinde vatandaşlar ile bir araya geldik. Etkinliğe örnek olması adına ilk olarak ‘Ülkü’ kelimesini yazdık ve panoya yapıştırdık. Ardından hemşerilerimizden de kendi öz Türkçe kelimelerini yazmalarını rica ederek hazırladığımız panoyu birlikte tamamladık. Bu anlamlı buluşma ile Türkçemizin güzelliğini ve önemini yeniden hatırlatmayı, dil bilincini canlı tutmayı amaçladık. Türk diline gönül veren tüm vatandaşlarımıza ilgi ve katkıları için teşekkür ediyoruz" dedi.
Etkinlik, yerel düzeyde dil bilincini güçlendirmeyi ve toplumun diline sahip çıkma bilincini pekiştirmeyi hedefleyen örnek bir uygulama olarak kayda geçti.
BİLECİK’TE ‘TÜRK DİL BAYRAMI’ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ