Bilecik'te şehit anısına vefa ziyareti ve devlet selamı

Bilecik'te Sosyal Hizmet Merkezi Şehit-Gazi Birimi, 1983'te Malatya'da şehit olan Mevlüt Kurt'un sene-i devriyesinde Hanım Acar ve ailesini ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 09.10.2026 09:55
Güncelleme Tarihi: 09.10.2026 09:55

Bilecik'te şehit anısına vefa ziyareti ve devlet selamı

Bilecik'te şehit anısına vefa ziyareti

Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Şehit-Gazi Birimi, 1983 yılında Malatya'da görev yaptığı sırada bıçaklı saldırı sonucu şehit olan Mevlüt Kurt'un kız kardeşi Hanım Acar ve ailesine vefa ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret, şehidin sene-i devriyesi dolayısıyla yapıldı.

Ziyaretin ayrıntıları:

Ziyaret sırasında heyet, aileyle bir araya gelerek geçmiş dönemin anılarını paylaştı ve ailenin taleplerini dinledi. Ziyaretin organizasyonunu yürüten birim, şehit ve gazi ailelerine yönelik destek ve iletişimin sürdürüldüğünü vurguladı.

Yetkililerin mesajı:

Ziyaret esnasında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer'in selamları aileye iletildi. Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nejat İlhan, konuyla ilgili olarak 'Aziz şehidimiz Mevlüt Kurt'u, vatan uğruna gösterdiği fedakârlığı ve geride bıraktığı kıymetli emanetini daima gönlümüzde yaşatarak; rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz' ifadelerini kullandı.

Ziyaret, şehit ailelerine gösterilen vefa ve devletin temsilcilerinin destek mesajları kapsamında tamamlandı. Aile ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından birim, ihtiyaçların takibi ve desteklerin sürdürülmesi yönünde adımlar atılacağını bildirdi.

BİLECİK’TE ŞEHİT AİLESİNE VEFA ZİYARETİ

BİLECİK’TE ŞEHİT AİLESİNE VEFA ZİYARETİ

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.