Bilecik'te 2025 tıbbi cihaz yatırımı: 23 milyon TL
Toplantı ve yatırım kapsamı
Bilecik genelindeki sağlık tesislerine yönelik tıbbi cihaz yatırımları, İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda ele alındı. Toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı başkanlık etti ve 2025 yılı içinde sağlık kuruluşlarına kazandırılan cihazların planlama ile temin süreçleri değerlendirildi.
Toplantıda, 2025 yılı içinde sağlık tesislerine tahsis edilen yaklaşık 23 milyon TL tutarındaki tıbbi cihaz yatırımının dağılımı ve öncelikli kullanım alanları masaya yatırıldı. Değerlendirmede, Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere Bozüyük, Osmaneli ve Söğüt Devlet Hastaneleri ile İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde planlanan ve temin edilen cihazlar detaylı şekilde ele alındı.
Hedefler ve gelecek planı
Toplantıda ileriye dönük hedef olarak hem hizmet kapasitesinin artırılması hem de hasta memnuniyetinin yükseltilmesi vurgulandı. İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, "2025 yılı içerisinde sağlık tesislerimize kazandırdığımız yaklaşık 23 milyon TL’lik tıbbi cihaz yatırımıyla hem hizmet kapasitemizi hem de hasta memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki süreçte de ihtiyaçlar doğrultusunda yatırımlarımıza kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.
Ayrıca, 2026 yılı için hastanelerin ihtiyaçları doğrultusunda tıbbi cihaz taleplerinin karşılanmasına devam edileceği ve bu alandaki yatırımların artarak sürdürüleceği toplantıda vurgulandı.
BİLECİK SAĞLIK TESİSLERİNE 23 MİLYON TL’LİK TIBBİ CİHAZ YATIRIMI