Bilecik'te Küçük Çaplı Ot Yangını Erken Müdahaleyle Söndürüldü

Bilecik'in Söğüt ilçesi Hamitabat yolu mevkiinde çıkan ot yangını, itfaiye ve jandarma ekiplerinin erken müdahalesiyle söndürüldü; jandarma sürücüleri izmarit atmamaları yönünde uyardı.

Yayın Tarihi: 05.01.2026 11:39
Güncelleme Tarihi: 05.01.2026 11:39

Bilecik'te Küçük Çaplı Ot Yangını Erken Müdahaleyle Söndürüldü

Bilecik'te Küçük Çaplı Ot Yangını Erken Müdahaleyle Söndürüldü

Olay yeri ve müdahale

Bilecik'in Söğüt ilçesine bağlı Küre Köyü çıkışı Hamitabat Köyü yolu mevkiinde ot ve çalılık yangını ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesi sonucu yangın kısa sürede söndürüldü.

Jandarmanın uyarısı

Jandarma ekipleri, araçlardan atılan izmaritlerin ot yangınlarına neden olduğuna dikkat çekerek, sürücülere seyir halindeyken camdan izmarit atmamaları yönünde uyarıda bulundu.

Erken müdahalenin önemi

Olayda görüldüğü gibi, zamanında ve koordineli müdahale yangının büyümesini engelledi ve olası çevresel zararların azaltılmasına katkı sağladı. Bu tür küçük çaplı yangınlarda halkın aldığı önlemler ve yetkililere yapılan hızlı bildirimler, yangın yönetiminde belirleyici rol oynuyor.

KÜÇÜK ÇAPLI OT YANGINI ANINDA MÜDAHALEYLE SÖNDÜRÜLDÜ

KÜÇÜK ÇAPLI OT YANGINI ANINDA MÜDAHALEYLE SÖNDÜRÜLDÜ

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!