Bilecik'te Bahçelievler Mahallesi'nde 8 saatlik su kesintisi onarıldı
Bilecik merkez Bahçelievler Mahallesi'nde dün yaşanan su kesintisi vatandaşların tepkisini çekti. Belediye ait su şebekesinde yaşanan bir dirsek patlağı nedeniyle saat 16.00'da sular kesildi; etkilenen bölgeler arasında Konuralp Caddesi ve Villalar mevkii bulundu.
Olayın detayları ve onarım süreci
Su kesintisi, patlağın tespit edilmesinin ardından başlatılan müdahalelerle 8 saat sonra giderildi. Yetkililer onarım çalışmalarını tamamlayarak bölgeye suyun verilmesini sağladı.
Vatandaş tepkileri ve ekonomik kaygılar
Bölge sakinleri, böylesi bir arızanın 8 saatte onarılmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar ayrıca suya yapılan yüzde 200 zam nedeniyle rahatsızlıklarını dile getirdi ve sık yaşanan kesintilerin yaşamı zorlaştırdığını belirtti.
İnşaat çalışmaları ve bölge talepleri
Konuralp Caddesi ve Villalar mevkiinde yoğun inşaat faaliyetlerinin olduğu görülürken, bölgedeki müteahhitlerin haftada bir yaptıkları kazılarda su patlağı oluşturduğu öğrenildi. Sürekli kesintiler yaşayan mahalle sakinleri, benzer arızaların tekrarlanması halinde su ihtiyacını karşılamak amacıyla bölgeye depolar konulmasını talep ettiler.
Not: Haberdeki özel isimler, saatler ve sayısal veriler kaynak metindeki ifadeler doğrultusunda korunmuştur.
BİLECİK'TE BİR SU PATLAĞI 8 SAATTE ONARILDI