Bilecik Osmaneli'de KÖYDES Projesiyle Balçıkhisar ve Cumalı'nın İçme Suyu Sorunu Çözüldü
Balçıkhisar Köyü merkezli yürütülen İçme Suyu Büyük Altyapı Projesi (KÖYDES) ile Osmaneli'ne bağlı Balçıkhisar ve Cumalı köylerinin uzun süredir devam eden içme suyu ihtiyacı giderildi. Proje, kurumlar arası iş birliğiyle tamamlandı.
Proje kapsamı
Osmaneli Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB), Merkez İlçe KHGB ve Bilecik İl Özel İdaresi iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmalarda içme suyu sondajı, trafo, elektrik hattı, biriktirme deposu ve içme suyu iletim hattı inşa edildi.
Etki ve sürdürülebilirlik
Yapılan altyapı yatırımları sayesinde Osmaneli-Balçıkhisar ve Merkez-Cumalı köylerinin içme suyu ihtiyacı güvenli ve sürdürülebilir şekilde karşılanmaya başlandı. Projenin, köylerin uzun vadeli su ihtiyacını karşılayacak şekilde planlandığı bildirildi.
Kaymakamın değerlendirmesi
Tamamlanan projeyi yerinde inceleyen Osmaneli Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, projenin kırsalda yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı. Kılıç şunları söyledi: "Kaynaktan depoya kadar kapsamlı bir şekilde planlanan proje ile yeni içme suyu sistemi kesintisiz şekilde inşa edilerek köylerimizin su ihtiyacı güvenli ve sürdürülebilir biçimde karşılanmaya başlandı. Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir."
BİLECİK’TE KÖYDES PROJESİYLE İKİ KÖYÜN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLDÜ