Biden, Sisi ve Şeyh Temim ile Kahire'de Ateşkes Müzakerelerini Gördü
ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al-Sani ile telefon görüşmesi yaparak Kahire'deki ateşkes müzakerelerine dair son durumu değerlendirdi.
Biden, görüşmelerinde ateşkesin sağlanmasının aciliyetini vurgulayarak, masada bulunan önerilerin taraflar arasındaki farklılıkları azaltabileceğini belirtti. Kahire'de sürecek müzakereler öncesinde, liderler anlaşmanın önündeki engellerin kaldırılması için yapılacak çabaları da ele aldı.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, müzakerelerin yapıcı bir şekilde ilerlediğini açıkladı. Hamas Hareketi'nden bir heyetin de müzakerelerdeki gelişmeleri görüşmek üzere Kahire'ye gideceği bildirildi. Hamas heyetinin gidişi öncesinde, İsrail güvenlik heyeti ve ABD heyeti de iki gün önce Kahire'ye ulaşmıştı.
Ateşkes müzakerelerinin bu akşam ya da yarın başlaması bekleniyor.