Beyşehir'de Olukdağı şenliği mahalle sakinlerini buluşturdu

Gökçekuyu Mahallesi'nde düzenlenen Geleneksel Olukdağı Şenliği, protokol ve vatandaşları buluşturarak folklor, yarışma, plaket töreni ve Yörük Beyi seçimiyle tamamlandı.

Yayın Tarihi: 04.07.2026 16:00
Güncelleme Tarihi: 04.07.2026 16:00

Beyşehir'de Olukdağı şenliği mahalle sakinlerini buluşturdu

Beyşehir'de Olukdağı şenliği mahalle sakinlerini buluşturdu

Program ve katılımcılar

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Gökçekuyu Mahallesi'nde gerçekleştirilen Geleneksel Olukdağı Şenliği, mahalle sakinleri ile gurbette yaşayan hemşerileri bir araya getirdi. Etkinlikler, Gökçekuyu Mahalle Muhtarlığı tarafından organize edildi.

Şenlik, köy konağında düzenlenen ikram programı ve havai fişek gösterileriyle başladı. Etkinliklerin ertesi günü İstiklal Marşı okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti; protokol üyeleri ve vatandaşlar da program boyunca birlik ve dayanışma mesajları verdi.

Protokol konuşmalarında kürsüye çıkan Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, bu tür organizasyonların toplum içindeki dayanışmayı güçlendirdiğini vurguladı ve şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikler ve kapanış

Gün boyunca gerçekleştirilen folklor gösterileri büyük ilgi çekti ve çeşitli yarışmalar düzenlendi. Şenlik kapsamında, mahalleye katkı sunan ailelere, sülalelere ve destek veren isimlere plaket takdim edildi. Yoğun katılımla gerçekleşen program, yemek ikramı ve Yörük Beyi seçimi ile sona erdi.

KONYA'NIN BEYŞEHİR İLÇESİNE BAĞLI GÖKÇEKUYU MAHALLESİ'NDE DÜZENLENEN GELENEKSEL OLUKDAĞI ŞENLİĞİ...

KONYA'NIN BEYŞEHİR İLÇESİNE BAĞLI GÖKÇEKUYU MAHALLESİ'NDE DÜZENLENEN GELENEKSEL OLUKDAĞI ŞENLİĞİ, MAHALLE SAKİNLERİ VE GURBETTE YAŞAYAN HEMŞERİLERİ BİR ARAYA GETİRDİ.

KONYA'NIN BEYŞEHİR İLÇESİNE BAĞLI GÖKÇEKUYU MAHALLESİ'NDE DÜZENLENEN GELENEKSEL OLUKDAĞI ŞENLİĞİ...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.