Beyoğlu Meclis Toplantısında Heyecan Fırtınası
Beyoğlu Belediyesi Meclis Toplantısı'nda, Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ahmet Özer'e destek verilmesi amacıyla CHP'li bazı üyeler, meclis salonda bulunan masalara vurdu. Bu olay, mecliste tartışmalara yol açtı ve AK Parti Grubu toplantıyı terk etti.
Toplantı Detayları
Kasım ayı meclis toplantısının ikinci oturumu, İnan Güney başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sırasında, CHP'li üyeler "Kayyuma hayır, kayyum değil sandık gelsin" yazılı pankartlar açarak, protesto gösterisi düzenledi.
AK Parti'den Sert Yanıt
AK Parti Grup Başkan Vekili Sezayi Çimen, bu duruma sert bir tepki gösterdi ve "Meclis salonu gösteri yeri değildir. Meclisin doğal ortamını bozuyorsunuz. Yargı kararıyla terör suçu sebebiyle tutuklanmış bir belediye başkanını savunmanızı kabul etmiyoruz." diyerek eleştiride bulundu.
Toplantının Sonuçları
Tartışmaların ardından AK Parti Grubu meclis salonunu terk etti. Belediye Başkanı İnan Güney, döviz açan CHP'li üyeleri "İndirelim arkadaşlar" diye uyararak toplantıyı resmi olarak sonlandırdı.