Beyoğlu Kaymakamlığı'ndan 8 Mart Etkinliklerine Yasak Duyurusu

Beyoğlu Kaymakamlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerini yasakladığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 07.03.2025 19:04
Güncelleme Tarihi: 07.03.2025 19:04

Beyoğlu Kaymakamlığı'ndan 8 Mart Etkinliklerine Yasak Duyurusu

Beyoğlu Kaymakamlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçe genelinde yapılacak olan etkinliklere sınırlama getirdi. Kaymakamlık, yarın gerçekleştirilecek toplantı ve gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, bildiri dağıtım etkinlikleri ile oturma eylemlerinin yasaklandığını duyurdu.

Açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından yarın saat 19.30’da Taksim, İstiklal Caddesi ve Sıraselviler Caddesi'ne toplanma çağrılarının yapıldığı belirtildi. Bu durumun, kamu düzeni ve toplumsal barışı bozabilecek eylemlere neden olabileceği değerlendirildi.

Kaymakamlık, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç maddesine dayanarak, 8 Mart günü saat 08.00 itibarıyla 24 saat süreyle bu tür etkinliklerin yasaklandığını açıkladı.

Beyoğlu’nda planlanan etkinliklere karşı alınacak emniyet tedbirleri de şu şekilde sıralandı:

  • Saat 12.00 itibarıyla Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nın yaya trafiğinin kapatılması, gerekirse kontrollü girişlerin yapılması.
  • İstiklal Caddesi, ara sokaklar, Tünel Meydanı ve çevresinin araç ve yaya trafiğine kapatılması, gerektiğinde kontrollü geçişlerin sağlanması.
  • Sıraselviler Caddesi ve çevresinin benzer şekilde araç ve yaya trafiğine kapatılması.
  • Karaköy Meydanı ve çevresinin de kontrol altına alınarak, gerektiğinde yaya ve araç girişlerinin sınırlandırılması.

Ayrıca, gün içinde ilçede olası toplumsal olaylar göz önünde bulundurularak, toplanma ve gösteri eylemlerinin yapılmak istendiği alanlarda, gerektiğinde yaya ve araç trafiğinin kapatılacağı kaydedildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı