Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 'yardım' yalanıyla yankesicilik: 2 şüpheli suçüstü yakalandı
İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde, alkol etkisindeki bir kişiye yardım ediyor izlenimi vererek çantasını çalan iki şüpheli, polis ekiplerinin takibi sonucu suçüstü yakalandı ve gözaltına alındı.
Olayın detayları
Olay, 5 Nisan tarihinde saat 05.40 sıralarında İstiklal Caddesi üzerinde gerçekleşti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alınan şüphelilerin, cadde üzerinde alkol etkisinde olduğu değerlendirilen bir şahsa yardım ediyormuş izlenimi oluşturdukları ve ardından el çabukluğuyla mağdurun çantasını alarak uzaklaşmaya çalıştıkları tespit edildi. Ekipler, şüphelileri suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.
Ele geçirilen eşyalar, şüpheliler ve süreç
Kimlikleri belirlenen, yaşı küçük olan Y.E.K. ile O.A. isimli şüphelilerin üzerinde yapılan kontrollerde çanta içinde 390 lira, bir adet taşınabilir güç kaynağı ve bir adet şarj cihazı ele geçirildi. Ele geçirilen eşyalar mağdur şahsa teslim edildi.
Yakalanan şüpheliler hakkında 'yankesicilik' suçundan yürütülen tahkikat işlemleri tamamlandıktan sonra, adli makamlarca serbest bırakıldıkları bildirildi.
Olay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin caddede yürüttüğü gözlem ve müdahalenin yanı sıra, mağdurun korunmasına yönelik hızlı işlem uygulamalarını gösteriyor.
ELE GEÇİRİLENLER