Beylikdüzü 8 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Açıldı
İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde bulunan 8 Nolu Aile Sağlığı Merkezi, İstanbul Valisi Davut Gül'ün katılımıyla gerçekleştirilen bir törenle hizmete girdi. Açılışta konuşan Vali Gül, vatandaşların sağlık hizmetlerine yaklaşımının değiştiğini belirterek, "Şehir hastanelerimiz var, çok güzel devlet hastanelerimiz var, üniversite hastanelerimiz var ama birçok hizmeti oraya gitmeden aile sağlık merkezimizde alabilecek durumdayız." ifadelerini kullandı.
İstanbul'da 1.097 Aile Sağlığı Merkezi
Vali Gül, İstanbul'da toplam 1.096 aile sağlığı merkezi bulunduğunu ve bu açılışla sayının 1.097'ye ulaştığını belirtti. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun hedefinin, İstanbul'da her 2.500 kişiye bir aile hekimi düşecek şekilde planlama yaptıklarını dile getirdi.
Aile Sağlığı Merkezlerini Hızlandırma Vurgusu
Vali Gül, "İstanbul'da arsası temin edilen her yere aile sağlık merkezi yapmayı hedefliyoruz. Bir yıl içinde bu dönüşümü gerçekleştirmeyi planlıyoruz." dedi ve mahalle ölçeğinde yürüme mesafesinde sağlık hizmetleri sunulacağını vurguladı.
Koruyucu Sağlık Hizmetleri ve Yeni Projeler
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan sağlık projeleri çerçevesinde yeni aile sağlığı merkezleri inşa ettiklerini ifade etti. Güner, Beylikdüzü'nde 6 yeni aile sağlık merkezi kurmayı planladıklarını da belirtti.
Belediyenin Destek Vurgusu
Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Önder Serkan Çebi, yeni merkezin vatandaşların kaliteli sağlık hizmetlerine erişiminde yalnızca bir başlangıç olduğunu belirtirken, belediyenin bu süreçte üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğini vurguladı.
Açılış törenine Beylikdüzü Kaymakamı Bülent Karacan, çeşitli siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Kurdele kesiminin ardından Beylikdüzü 8 Nolu Aile Sağlığı Merkezi hizmet vermeye başladı.
İstanbul Valisi Davut Gül, Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Beylikdüzü 8 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış törenine katıldı.
İstanbul Valisi Davut Gül, Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Beylikdüzü 8 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış törenine katıldı.