Beykoz'ta taşkın hayatı olumsuz etkiledi
Dün sabah saatlerinden itibaren İstanbul genelinde etkisini artıran sağanak yağış, Beykoz'da Riva Deresinin debisinin hızla yükselmesine neden oldu. Dere yatağından taşan su, çevredeki tarım arazilerini ve bazı yolları su altında bıraktı. Gece boyu devam eden yağışla birlikte su seviyesi kritik noktalara ulaştı.
Müdahale çalışmaları:
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, taşkının yaşandığı bölümlerde su tahliye çalışmalarına başladı ve dere yatağı çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Çalışmalar sırasında öncelik, olası can ve mal kaybını önlemeye yönelik yönlendirme ve bariyerleme oldu. Bölgede ulaşımda aksama yaşanan noktalar için yetkililer uyarılar yaptı.
Hava tahmini ve uyarılar:
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre sağanak yağışın bölgede akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yetkililer, dere kenarındaki vatandaşları ve tarım arazisi sahiplerini dikkatli olmaya, riskli alanlardan uzak durmaya çağırdı. Yetkililer ayrıca, benzer taşkın risklerine karşı çevre düzenlemeleri ve erken uyarı sistemlerinin önemine vurgu yaptı.
BEYKOZ'DA RİVA DERESİ TAŞTI, ÇEVREDEKİ TARLALAR VE YOLLAR SULAR ALTINDA KALDI