Beykoz Belediyesi personelinden örnek davranış: plajda bulduğu altın dolu keseyi sahibine teslim etti

Beykoz Belediyesi personeli Nursen Helva, Elmasburnu Plajı'nda bulduğu altın ve nakit dolu keseyi emniyete teslim ederek sahibine ulaştırdı.

Yayın Tarihi: 11.07.2026 12:01
Güncelleme Tarihi: 11.07.2026 12:08

Beykoz Belediyesi personelinden örnek davranış: plajda bulduğu altın dolu keseyi sahibine teslim etti

Beykoz Belediyesi personelinden örnek davranış: plajda bulduğu altın dolu keseyi sahibine teslim etti

Beykoz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Nursen Helva, görevli olduğu Elmasburnu Plajı'nda temizlik yaparken kumlar arasında siyah renkli bir kese fark etti. Üst kısmı görünen cismi çıkarıp açtığında içinde para ve ziynet eşyası olduğunu gördü; ilk değerlendirmede kesenin yaklaşık 500 bin TL değerinde olduğu bildirildi.

Helva, keseyi aldıktan sonra fotoğraflarını çekip durumu Temizlik İşleri Müdürü'ne bildirdi. Müdürün talimatıyla şefiyle birlikte vakit kaybetmeden karakola giderek bulunan eşyayı tutanak karşılığında emniyet güçlerine teslim etti.

Bulunan eşyaların içeriği

Kese içinde yapılan incelemede yaklaşık 80 gram altın, 1 çeyrek altın, 100 dolar ve 400 TL nakit para olduğu tespit edildi. Bulunan ziynet eşyaları Helva ve şefi tarafından tutanak karşılığında emniyete verildi.

Sahibine iade

Olayın ardından plajda içinde altınlarının olduğu keseyi kaybettiğini belirten bir kadın karakola başvurdu. Yapılan kontroller sonucu kesenin ihbarda bulunan kadına ait olduğu kesinleşti ve ziynet eşyaları eksiksiz şekilde sahibine teslim edildi.

Çalışanın açıklaması

Nursen Helva, yaşadığı duygu ve süreci şöyle anlattı: 'Görev yerim Elmasburnu idi. Çöp toplarken siyah bir kese gördüm, içinde altın ve para olduğunu fark ettim. Fotoğraflarını çekip müdürüme bildirdim. Müdürümüzün talimatıyla şefimle birlikte emniyet birimine gidip tutanak karşılığında teslim ettik. Karakolda konuştuğumuzda kadın bana sarıldı ve teşekkür etti; bana "Kızım hakkını helal et" dedi. O an çok mutlu oldum, gurur duydum.'

Helva, buldukları parayı ve eşyayı emniyete teslim etmenin önemine vurgu yaparak vatandaşlara 'Helal olmayan bir parayı yolda ya da herhangi bir yerde bulduklarında emniyet güçlerine teslim etsinler' çağrısında bulundu.

BEYKOZ BELEDİYESİ ELMASBURNU PLAJI'NDA BULUNAN YAKLAŞIK 500 BİN TL DEĞERİNDE ALTIN VE ZİYNET...

BEYKOZ BELEDİYESİ ELMASBURNU PLAJI'NDA BULUNAN YAKLAŞIK 500 BİN TL DEĞERİNDE ALTIN VE ZİYNET EŞYALARI.

NURSEN HELVA BULDUĞU ALTIN VE ZİYNET EŞYALARINI ŞEFİNE TESLİM ETTİ

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.