Netanyahu ile Biden Arasındaki Tansiyon
ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki görüşme, Beyaz Saray önünde protestolara neden oldu. Filistin destekçisi göstericiler, iki liderin Gazze politikalarına karşı seslerini yükseltti.
Güvenlik Önlemleri ve Protesto
Beyaz Saray çevresinde güvenlik önlemleri arttırıldı ve birçok yol trafiğe kapatıldı. Geleneksel olarak protestolara izin verilen Lafayette Park da, bugün polis tarafından kapatıldı.
Yüzlerce protestocu, Beyaz Saray önünde toplandı. Netanyahu ve Biden aleyhinde sloganlar atarak, Gazze'de acil bir ateşkes talep ettiler. Göstericiler, ellerindeki pankartlarda Netanyahu'yu "soykırımcı" olarak nitelendirerek, "İsrail'in Gazze'deki soykırımını durdurun" yazılı mesajlar taşıdılar.
Yahudi Grupların Katılımı
Protestoya, "Netanyahu bir savaş suçlusudur" yazılı pankartlar taşıyan bazı Yahudi gruplar da katıldı. Tüm bu protestolar, Biden ile Netanyahu'nun Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşme süresince devam etti.
Önceki gün ABD Kongresi'nde bir konuşma yapan Netanyahu'ya karşı da büyük bir gösteri düzenlenmiş, binlerce protestocu Pennsylvania Caddesi boyunca yürüyüş yapmıştı.